Reprezentacija Srbije
Reprezentacija Srbije

OCENE - SRBIJA: Bleki i Duško jedna duša u dva tela! Luka školski, Mitar iskrvario na terenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 16:26

Ljajić mogao bolje...

VLADIMIR STOJKOVIĆ 7 - Praktično je imao samo jednu ozbiljnu intervenciju, kada je u drugom minutu zaustavio udarac Urenje. Razmišljali smo da ga ostavimo bez ocene, jer je zaista većim delom bio besposlen, mada je delova koncentrisano i smireno.

BRANISLAV IVANOVIĆ 7 - Veliki motiv imao je ovaj momak da se pokaže u najboljem svetlu u danu kada je srušio rekord po bruju utakmica sa državnim grbom. Ljubio je saigrače i motivisao ih pre početka susreta. Sve je zatvrio pozadi. Prisutan i u ofanzivi. Nije bilo bojazni da neko od aduta Kostarikanaca može da mu napravi problem.

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 7,5 - Sve viđeno u Austriji potvrdilo se ovog popodneva u Samari. Ne zna se šta nas više impresionira u ovom momku. Hladnokrvnost, stabilnost, graciozni pokreti. Odigrao kao mator, lepo zatvarao prostor i pokazao da može da bude jedna duša u dva tela sa Duškom Tošićem. Nema se šta tu pisati. Alal vera momče, ti si sadašnjost i budućnost.

DUŠKO TOŠIĆ 7,5 - Počeo nesigurnije. Jednom se i okliznuo. Međutim, kako je vreme prolazilo delovao sve bolje. Imao je i impresivnih poteza kada je u finišu prvog poluvremena sačuvao mladog Milenkovića. Zrači energijom, presekao je mnogo lopti rizičnim iskakanjima... Imao odlične procene.

Sergej u akciji

ALEKSANDAR KOLAROV 8 - Ovo je njegov dan, ovo je njegovo vreme. Iskupio se za sve ono što nije uradio u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri. Kako je samo isekao loptu, ne dozvolivši Navasu da pomisli da može da je uhvati. Briljatan potez koji se naslonio na korektnu partiju. Igrao u paru sa Ljajićem što mu je malo otežalo posao. Svaki put kada je izletao napred bilo je donekle opasno.

NEMANJA MATIĆ 7 - Mnogo bolji u nastavku. Kao da nije ušao dovoljno mobilno i koncentrisano u meč. Dozvolio je da mu Kostarikanci preseku nekoliko čisth lopti. Posle jedne takve se otreznio i počeo da bude onaj stari, dobri Spajdermen na terenu. Kupio je ničije lopte, preuzimao odgovornost i igrao direktno... Zamenik kapitena Srbije uvek i na svakom mestu mora to da radi.

LUKA MILIVOJEVIĆ 7,5 - Školska partija za jednog veznog fudbalera. Uvek se pouzdajte u ovog momka iz Kristal Palasa. Sve radi školski, zna da na sopstvenim rukama podigne kompletnu ekipu. Bez izgubljenog duela u opasnoj zoni, stalno se nudio štoperima i pokušavao da se uveče između linija Kostarike.

DUŠAN TADIĆ 7 - Vrlo angažovan u oba smera. Bilo je tu mestimično i poteza više, ali bilo je majstorija koji su dizali publiku na noge. U prvom poluvremenu je bio velika naša snaga, sve što smo uradili dolazilo je sa njegove strane. Nije se štedeo ni u defanzivi.

Dušan Tadić u akciji

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ 7 - Možda je moglo bolje. Igrao je na trenutke, ali su ti trenuci bili jako, jako blistavi. Potez meča nisu makazice, nego savršena lopta ka Aleksandru Mitroviću. Imao je par pirueta i driblinga kojim je stvarao višak. Samo, moraće više da se ponavlja. Kako bilo, njegova najbolja reprezentativna utakmica bez dileme.

ADEM LJAJIĆ 6 - Najslabija karika u našem timu. Dobio je prelaznu ocenu zbog velike pobede Srbije. Uglavnom je bio neupotrebljiv. Štedeo se u defanzivi. Nije bilo njegovih kreativnih lopti.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 6,5 - Malo je nedostajalo da postane tragičar. Izgubio duel sa Navasom, ali je iznudio faul koji je prethodio golu. Mnogo se trošio, jer je bio stalno između dvojice ili trojice štopera. Iskrvario je na terenu. Ponestalo mu snage u finišu

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 7,5 - Pisaće se o ovoj pobedi i kroz nekoliko dana i kroz nekoliko godina, ali Mladen Krstajić je sebi - a verovatno i drugima - pokazao da može da stvori takmičarski i vrlo racionalan tim. Sve je u našem timu izgledalo skladno. Nije se gubila ni vera, ni nada u periodu kada se činilo da će odbrana Kostarike izdržati. Žrtvovao je brzinu Filipa Kostića, nekadašnji štoper Partizana, valjda želeći da ima potpunu dominaciju u organizaciji i posedu. Uspeo je. Kao što je uspeo da napravi i dobar štoperski tandem. Izdržao pritisak velike premijere, dobio mogućnost da sada lakše rade.

IZMENE

FILIP KOSTIĆ od 69. minuta 6 - Promašio veliku šansu i upropastio jednu dobru kontru, ali nije vreme sad da cepidlačimo.

ANTONIO RUKAVINA od 82. minuta - Malo vremena za ocenu

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ od 86. minuta - Mogao je da pocrveni. Moraće da pripazi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara