OCENE - SRBIJA: Blekiju i Radonjiću plusevi, ostali da se zamisle! Zašto su svi krivili Živkovića?

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.06.18. | 08:00

Da čujemo i vaše mišljenje...

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5 - Paradom posle šuta Valdesa sredinom drugog poluvremena potvrdio je status najboljeg srpskog golmana, a sigurnost kojom je gazdovao kaznenim prostorom u većem delu meča pomutilo je saznanje da ga je Matić sprečio da odbrani šut Maripana.

ANTONIO RUKAVINA 6 - Mučio ga je Fernandes, sprečavajući ga da se uopšte upusti u izlete na protivničku polovinu.

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 6,5 - Za debitanta vrlo dobar. Vidi se da je doškolovavanje u Seriji A od njega napravilo štopera na koga ćemo moći da se oslonimo u bliskoj budućnosti.

DUŠKO TOŠIĆ 6 - Ne toliko uverljiv kao dok je sa Bešiktašem igrao u Ligi šampiona.

ALEKSANDAR KOLAROV 6 - Dobar u ofanzivi, ali nevolje su nastajale kad je trebalo da čuva levu stranu terena. Sagal ga je nekoliko puta podsetio na ono što je i nekadašnji selektor Siniša Mihajlović pričao: "bek je prvo bek..."

LUKA MILIVOJEVIĆ 6,5 - Faktor stabilnosti u prvom delu, oduzeo veliki broj lopti u opasnoj zoni, ali bi problem nastajao kad bi trebalo da izradi napad...

MARKO GRUJIĆ 5,5 - Prečestim zadržavanjem lopte iznervirao je čak i selektora Krstajića, a gubljenjem iste sprečavao ostatak tima da razvije napade.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5,5 - Užasno prvo poluvreme. Toliko loše da se ne zna da li su veće zamerke na njegovu partiju imali Rukavina, Mitrović ili Krstajić.

ADEM LJAJIĆ 6 - Jedan pas kojim je omogućio Radonjiću da se izbori za šansu i još jedna dubinska lopta u prostor skroman su učinak za fudbalera koji bi trebalo da diktira igru naše reprezentacije.

NEMANJA RADONJIĆ 6,5 -  Kako je igrao krilni napadač Crvene zvezde možda najbolje svedoči scena u kojoj ga prilikom izmene aplauzom sa tribina pozdravlja Saša Ilić. Ušao je u tri dobre šanse, našao način i da zabavlja publiku "skuknjicom" Dijazu i bude veliko osveženje u igri našeg tima.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 5,5 -Kad je trebalo da se zagradi i sačuva loptu - odličan. A u šansi ga nije bilo. Možda i zbog umora, jer je pre osam dana igrao na Vembliju.

REZERVE

NEMANJA MATIĆ (od 46. minuta) 6 - Pomerio linije tima napred, doneo veliki boljitak na sredini terena, ali jedan je od direktnih krivaca za gol Čilea.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ (od 46. minuta) 5,5 - Njegova prva utakmica za Srbiju ove godine završila se neslavno, između ostalog i zbog promašaja kojim je mogao da nam donese remi.

DUŠAN TADIĆ (od 64 minuta) 5,5  -Tek povremeno podsetio na fudbalera koji u Premijer ligi ima na desetine asistencija.

FILIP KOSTIĆ (od 64. minuta) 5,5 - Nije doneo promenu u igri Orlova.

MILAN RODIĆ (od 79. minuta) - premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

LUKA JOVIĆ (od 83. minuta) - premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 5,5 - Ako mu se za sastav nema šta prigovoriti, jer utakmice ovakvog tipa služe da proveri sve što ima, onda igra mora pod lupu, jer - ne valja! Zabrinjavajuće je odsustvo akcija preko krila, loše komunikacije na sredini, tek dve stvorene šanse i odsustvo ideje kako da se kroz pas dođe do kaznenog prostora. Ako su golman, debitant na poziciji štopera i momak koji tek drugi put igra za reprezentaciju bili među boljim pojedincima meča sa drugim timom Čilea - onda to nešto kazuje i o selektoru.


tagovi

Rusija2018ocenefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara