OCENE - SRBIJA: Razočarali su oni koji treba da budu lideri - Krstajić, Matić, Bane, Sergej...

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.06.18. | 08:04

Tadić i Mitrović jedine svetle tačke

VLADIMIR STOJKOVIĆ 7 - Sve što je bilo do njega je uradio. Spasio nas je u prvom poluvrmenu. Kod golova nije mogao da uradi ništa. Najmanje kriv za poraz.

BRANISLAV IVANOVIĆ 6 - On je bio ogledalo ekipe. Krenuo autoritativno i vrlo oštro. Gotovo bez izgubljenog duela. Potom je posustao. Kao da je izgubio dah. Namazano ga je Vladimir Petković gađao dijagonalama.

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 6 - Bespotrebno je ušao unutra kod prve prilike Švajcaraca. To je, nekako, bio početak našeg kraja. Mnogo slabiji nego u prvom meču. Ne možemo mu mnogo toga zameriti, ali... Biće mu potrebno još iskustva za ovakve mečeve. Posebno, što je, kao što smo napisali, Petković gađao prostor između njega i Ivanovića.

DUŠKO TOŠIĆ 5,5 - Loše napravio ofsajd zamku kod pogotka Šaćirija. Pre toga borben i korektan. Međutim, ovaj detalj će se pamtiti

ALEKSANDAR KOLAROV 6 - Sjajan početak. Baš sjajan. Nije napravio nijednu taktičku grešku u prvih pola sata. Potom nije mogao da se izbori sa Šaćirijem. Mada, najbolji igrač susreta nije napravio veliku pometnju igrajući direktno protiv našeg kapitena. Nije ga bilo u ofanzivi osim onog jednog pokušaja kada je gađao drugu stativu, a Mitrović zakasnio.

NEMANJA MATIĆ 5,5 - Nešto je tu nedostajalo. Kada vam jedna ekipa uzme posed i ima duplo više pasova od vas, onda je jasno da je krivica negde i do najiskusnijeg veznog igrača. Solidan u defanzivi, ali je da budemo iskreni izgubimo i bitku i rat.

LUKA MILIVOJEVIĆ 6 - Malo, ili za nijansu bolji od Matića. Nije imresionirao, ali nije ni razočarao. Možda je morao agresivnije da uzme odgovornost. Ili da prosto bude agresivniji. Suviše je lako švajcarski trozubac dobio bitku na sredini terena. Krivica je i Lukina.

DUŠAN TADIĆ 6,5 - Namestio vodeći pogodak. Zaslužuje čestitike. Posebno za partiju u prvih pola sata. Imao i dva opasna šuta sa 20 metara... Nažalost, levom nogom. Posle se umorio ili su ga jednostavno Švajcarci umorili. Bio je žrtva odlične igre Švajcaraca po bokovima. Često bio dupliran.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ 5,5 - Večeras neupotrebljiv. Pretrčao mnogo, ali ništa nije uradio. Petković ga je zatvorio udvajanjima i skraćenjem prostora. Delovao teško i umorno. Često mahao rukama.

FILIP KOSTIĆ (do 64.) 5,5 - Vrlo borben, požrtvovan u defanzivi. Napred imao jedan dobar lažnjak u trenucima kada se Srbija nešto i pitala na terenu. Bez konkretnijeg učinka. Moraće to mnogo bolje u danima budućim.

ALLEKSANDAR MITROVIĆ 7 - Bila je to golgeterska perfekcija. Onaj trzaj glavom, zatim i niz dobijenih duela. Delovalo je u jednom trenutku da će da pojede loptu. Međutim, čim je ekipa počela da igra u rikverc nastao je problem. Nije mogao sam protiv četvorice. Ipak najsvetlija tačka u našem timu.

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 5,5 - Selektore, budi pošten i reci da si nadigran. Na 15 metara od Mladena Krstajića je stajao čovek koji je u svakom trenutku znao šta hoće. Za razliku od Krstajića. Nije bilo dileme ni kada smo poveli. Suviše je lako Krstajić verovao da će sačekati ili dočekati kontru. Ostao je i bez reakcije u trenucima kada su nas Švajcarci gazili, možda je i Sergeja mogao ranije da izvede. Pitanje autoriteta? Možda. Platio je skupo školu.

ADEM LJAJIĆ (od 64.) - bez ocene iako je proveo na terenu oko pola sata. Ipak, za to vreme je Srbija bila poptuno nadigrana, nije doneo nikakav pomak i samo se utopio u sivilo igre Orlova.

NEMANJA RADONJIĆ (od 80.) - premalo na terenu za ocenu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rusija2018oceneMladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeVladimir StojkovićDuško TošićNikola MilenkovićBranislav IvanovićAleksandar KolarovSergej Milinković SavićLuka MilivojevićNemanja MatićDušan TadićFilip KostićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara