OCENE – ZVEZDA: Borjan je prva MOZZARTOVA desetka, rodila se hladnokrvna štoperčina

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.08.19. | 00:06

Milojević na dobrom putu da postane najbolji srpski trener 21. veka

MILAN BORJAN 10 – Banka, banka, banka i ništa drugo. Prvi put na portalu MOZZART Sporta imamo fudbalera sa najvišom ocenom. A šta drugo dati ovom čoveku? Kao da je sišao sa planete Kripton i došao da Crvenu zvezdu uvede u Ligu šampiona. Više je otrcano pisati da je u pitanju najbolji čuvar mreže crveno-belih u 21. veku. Ali Srbin iz Knina ima živce kao konopce. I međunožje do kolena. Njegovo blistavo veče počelo je u produžecima kada je neutralisao zicer, a onda je odlučio da sve što je do sada uradio podigne na još više nivo. Odbranio je tri penala, dao pogodak sa kreča… Da je ostao na terenu pojeo bi i loptu i igrače Kopenhagena.

MARKO GOBELJIĆ 8 – Ima i do utiska o velikoj Zvezdinoj večeri, ali ima i do toga da je odigrao vrlo, vrlo zrelo. Nije ga bilo u ofanzivi, ali je na svojoj polovini imao lisice i hapsio ko god bi došao na njegovu stranu. Izmučen od stalnih nasrtaja Fišera stigao je da bude toliko smiren i spasi dva gola. Kada god su fudbaleri Kopenhagena pomislili da su slomili Zvezdinu odbranu, letele su po petercu noge Zvezdinog beka.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 6,5 – Teško mu je bilo da igra pod opterećenjem, jer je požuteo već u petom minutu. Odlično se dopunjavao sa Degenekom, dobijao vazdušne duele. Istina, preoštar je bio u situaciji koja je kumovala isključenju. Zato i nešto niža ocena. Veliki procent dobijenih duela.

MILOŠ DEGENEK 8,5 – On ide u koš zajedno sa Milanom Borjanom. Izgleda da ima nešto do kninske krvi. Međutim, da ne pišemo o tom karakteru junaka, koji je demonstrirao prilikom izvođenja penala. On je Zvezdinoj odbrani legao „kao kec na deset“. Učinio je i saigrače mnogo boljima, pre svih Nemanju Milunovića. Postavljao se savršeno, bio precizan prilikom svakog dodavanja, delovao jako i na lopti i u duelima… Za Vladana Milojevića je blago što ga ima. A može još mnogo bolje.

MILAN RODIĆ do 46. minuta 7 – Izgleda da je ponovo ušao rovit u meč, jer u suprotnom ga Milojević ne bi menjao već na poluvremenu. Posebno što je vrlo desciplinovano obavljao defanzivne zadatke. Nije moglo ništa da procuri po njegovoj strani, jer je znao kako da se obračuna sa protivničkim napadačima.

HOSE KANJAS do 57. minuta 6,5 – Davao ritam Zvezdinoj igri, dok su crveno-beli izgledali bolje na terenu. Mogao da izdrži tempo koji je nametnuo Zeka. Međutim, brzo je počeo da pada i pasivno gleda kako vezisti Kopenhagena uzimaju ničije lopte. Bolji nego u Beogradu, moraće da uzme ključeve veznog reda od suspendovanog Jovančića

DUŠAN JOVANČIĆ 7– Iskrvario na terenu. Borben, sa pravovremenim dodavanjima i sposobnošću da lako osvaja prostor. Sve je bilo u redu dok mu je telo pratilo inteligentne fudbalske misli. Delovalo je povremeno da će ga „izneti“ sa terena, da se kreće kao dizelaš i da neće izdržati. I pored promašenog penala pokazalo se koliko je značajan za Zvezdinu igru.

ALEKSA VUKANOVIĆ do 90. minuta 7 – Bio je impresioniran ambijentom. Bilo mu je potrebno mnogo vremena da se otkravi i pokaže da je spreman da odigra jedan na jedan. Bilo je minusa i nedostataka, ali se nekadašnji član Napretka u defanzivi nije „štekovao“. To je taj DNK koji mnogim pojedincima daruje Vladan Milojević.

MARKO MARIN 8 – Tata i staratelj ovog tima. I pored toga što je Kopengahen imao mnogo veći posed, i bio osuđen na inicijativu, videlo se još jednom da najveća magija stanuje u nogama bivšeg reprezentativca Nemačke. Došla je i asistencija Boaćiju, ali bilo je još sijaset situacija iz koje je isijavalo majstorstvo. Kao Alibabibih 40 razbojnika, tako su ga jurili igrači Kopenhagena predvođeni Zekom. Nekad su uspevali, ali nekad i nisu mogli da sakriju majstorsku auru Marka Marina koja je obasjala Kopenhagen. Ništa ne menja ni promašeni penal.

MIRKO IVANIĆ 7 – Bilo je opet hroničnih nedostataka u igri, ali mnogo toga se dešavalo oko bivšeg kapitena Vojvodine. Uostalom, iznudio je penal koji samo Mažejka nije video. Lepo ga je gledati kada ima loptu u nogama i juriša pravo napred, ne želeći alibi dodavanje skoro kao Marin. Samo kada bi tehniku donekle pratila žustrina i agresija. Mada onda verovatno ne bi igrao u Zvezdi, nego u nekom klubu iz Engleske ili Španije. Lako pogodio sa penala, što je bilo jako bitno.

RIČMOND BOAĆI do 81. minut 7,5 – Konačno – Zvezdin lav. To je ono što se od njega očekuje ako ne na svakoj utakmici – onda na svakoj drugoj. Prvu loptu koju je dobio smestio je u mrežu. Možda je Kpenhagen izabran kao grad rođenja starog Boaćija. Kao i ostatak tima – iskrvario na terenu.

IZMENE

ŽANDER od 46. minuta 7,5 – Prijatno iznenadio. Brazilac je nastavio davno utabanim stazama Milana Rodića. Igrao je na ivici rizika, uklizavao u petercu, izlazio ispred igrača. I skoro sve pokupio. Snagom i dobrom kontrolom lopte davao je veštačko disanje timu, i to u trenucima kada je Kopenhagen davio rivala.

RADOVAN PANKOV od 57. minuta 8,5 – Kada je došao na Marakanu rekao je da mu je omiljena pesma: „Rodio se novi Delija“. U Kopenhagenu se rodio novi junak i štoper sa velikim Š. Iako fizički inferioran u odnosu na N’Doja, čitao ga je i čistio kao da igra protiv nekog iz petog razreda osnovne škole. Briljantnu anticipaciju zaokružio je klizećiim startom koji je zaustavio kontru. Sve radi lako i jednostavno, oslanjajući se na defanzivni intelekt… A to što je postigao dva penala, to je tek posebna priča.

MILAN JEVTOVIĆ od 90. minuta 6,5 – Njegovim uvođenjem Milojević je želeo da dobije na brzini. Nije bilo prostora za ofanzivne kreacije, uglavnom posvećen defanzivi. Sve bi bilo korektno da nije promašio penal. Neće se o tome pričati.

VELJKO SIMIĆ od 86. minuta 7 – Imao je jednu dobru poziciju za kontru. Taj propust je nadomestio bravurom u defanzivi kada je uklizao Fišeru. Peffektan klizeći start.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 9 – Nova bravura. Napisali smo već izašao je iz ringa sa Solbakenom kao pobednik, iako mu je bila vezana jedna ruka. Pored povreda sastavili su ga i sumnjive sudijske odluke… Kvalifikacije prolaze – Milojević ne ispada. Reći će neko da bi mogao da okuša sreću igrajući loto, jer je u ključnim trenucima talija Zvezdin Saveznik. Međutim, to su krajnje banalana mišljenja. Ide ka tome da postane najbolji srpski trener 21. veka. Ponovo je sjajno pripremio utakmicu, o čemu govori podatak da je Kopenhagen samo jednom šutirao u okvir gola dok je Zvezda imala identičan broj igrača. Milojević razbija sve iluzije koje sa sobom nose balkanske ekipe. Nikada nema predaje, ne postoji glava dole. Uvek se ide u meso. Milojevićevih ruku delo.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara