OCENE: Zvezda ima junaka iz Knina! Odbrana perfektna, ofanzivni trougao sasečen

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.08.18. | 23:38

Partija iz udžbenika Branka Jovičića, Milojević želeo ovakav meč...

MILAN BORJAN (bez ocene) -  Crvena zvezda je uspostavila lepu tradiciju. Kada god igra evropske kvalifikacije na Marakani, Milan Borjan je praktično besposlen. Večeras je morao da pokupi samo udarac Junuzovića i da autoritativno komanduje odbranom.

FILIP STOJKOVIĆ 7,5 – To je ono što se traži od zamenika kapitena. Na to je on navikao navijače Crvene zvezde. Defanzivno perfektan. Nije mogla ni da ga poremeti tandemska igra Junuzovića i Ulmera. Kada je stekao sigurnost na svojoj polovini, odvažio se i da preti. Klizećim startovima unosio sigurnost, lepo čitao igru. Bio stalno na lopti. Moraće da se ponovi u Salcburgu.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ (do 46. minuta) 7 – Veliki, ogroman maler zadesio je Crvenu zvezdu. Tokom celog poluvremena kapiten srpskog šampiona plenio je autoritativnom igrom, nakrcanom samopouzdanjem. Poništio je snalažljivost i inzagijevsku crtu Dabura. Igrao je na prošlogodišnjem nivou, izlazio ispred igrača i jurišao na suparničku kopačku. Kandidovao se za junaka utakmice, ali morao je pre vremena da napusti travu Marakane.

MILOŠ DEGENEK 8 – Ako izuzmemo vanserijsku klasu Samasekua apsolutno najbolji igrač na terenu. Očigledno je da se privikao na sve taktičke zahteve Vladana Milojevića. Vrlo verovatno da je plesao partiju dosadašnje karijere. Kada je trebalo da bude smiren – bio je. Jednako dobar i u vazduhu, nije paničio, niti se plašio. Bio je identična verzija Le Taleka. Malo je nedostajalo da odličnu partiju preinači u perfektnu. Sprečio ga je u tome Cican Stanković.

MILAN RODIĆ 7 – Još jedan član koji je dopunio odlično izdanje defanzivnog kvarteta Crvene zvezde. Nije smeo da se ističe izletima zbog Lajnera i Hajdare. Ali bilo je očigledno da je podigao formu na potreban nivo. Lako zaustavljao napade Salcburga i kada je imao licem igrača okrenutog ka golu.

BRANKO JOVIČIĆ 7,5 – Utakmica kao stvorena za njega i partija iz trenerskih udžbenika Vladana Milojevića. Kada se Samaseku razmahao i uzeo ključeve beogradske bitke, popularni Bakula je bio tu da sakrije ozbiljne rupe u veznom redu Crvene zvezde. Sve je stizao, trčao kao navijen. To je evropski model trke i agresivnosti. Još da se nudio i ponekad igrao unapred...

NENAD KRSTIČIĆ 6,5 – Mogao i morao bolje. Posebno kada je reč o preuzimanju odgovornosti u kritičnim trenucima. Salcburg je u jednom trenutku zaključao loptu, a deo krivice snosi i nekadašnji reprezentativac Srbije. Morao je više da se nudi. Ispravio se već tradicionalno dobrim čitanjem igre i fanatičnom partijom u defanzivi. Išao je pravo na krampon, lakat i visoko podignut đon. Taj spartanski duh moraće da sa sobom ponese u Austriju.

ŽONATAN KAFU (do 60. minuta) 5,5 – Moraće da radi na tandemskoj igri sa ostatkom tima, posebno sa Filipom Stojkovićem. Nije imao u prvom poluvremenu problema sa fizičkom spremom, koliko sa pogrešnim kretanjima. Umesto da širi, on je sužavao i stvarao gužvu tamo gde je bilo najgušće. Brzo se umorio, ožiljci šestomesečnog neigranja bili su lako uočljivi. Napravio dva dobra driblinga i podigao malobrojne posmatrače na noge...

EL FARDU BEN 6 – Kao i ostatak ofanzivne trojke Zvezdinog veznog reda bio je umrtvljen u prvom poluvremenu. Nije mogao da dođe do vazduha, stalno je osećao pluća Samasekua i Hajdare na telu. Bile su mu pokidane sve niti i veza sa Radonjićem i Stojiljkovićem. Otkravio se tek u nastavku. Prijao mu je ulazak Simića.

NEMANJA RADONJIĆ 6 – Totalno uklonjen iz svih potencijalnih opasnosti po gol Salcburga. Nije mu ostavio mnogo prostora Lajner, a i kada jeste tu je bio Samaseku. Morao je ponekad da bira jednostavnija rešenja i da zaobiđe bespotrebna proigravanja pred svojim golom. Ako ništa drugo, jednog od najboljih igrača gostiju Lajnera zalepio na 30 metara od Cicana Stankovića. Tražiće se jedan njegov beg u Salcburgu, sličan ovom iz finiša na Marakani.

NIKOLA STOJILJKOVIĆ (do 80. minuta) 6 – Ozbiljno mu fali rutine. Baš je propatio, posebno u situacijama koje je nekad u Čukaričkom lako rešavao. Nije uspeo da se izbori sa dugačkim loptama i da ih pretvori u Zvezdino vlasništvo. A za direktnog rivala imao je Pongračića. Ne toliko iskusnog hrvatskog internacionalca. Volja, želja, čak i taktička pismenost su tu, ali… Prosto, prošlu sezonu su mu pojeli skakavci. Tek je počeo da se uzdiže, mada se nekada teško kreće kao da je u blatu do članaka.


VLADAN MILOJEVIĆ 7 – Ekipa mu je delovala inferiorno dobrih 20 minuta, nije mogla da zadrži loptu više od tri sekunde. Ali kada se vide uvod, razrada i zaključak, jasno je da je pedantni stručnjak priželjkivao ovakav meč, čak bismo rekli i ovakav ishod. Pleonazam je reći da Milojeva Zvezda igra defanzivno skoro pa perfektno, i da može da se nadtrčava sa vrhunskim ekipama. Možda je nedostajalo malo hrabrosti u pojedinim trenucima, možda je smirenost Simića mogla ranije da ima dejstvo bensedina u kritičnim trenucima. Sve je to možda. Samo je jasno da je Milojević naterao Bikove da pate… Čeka ga meč karijere u Austriji. 


IZMENE

SRĐAN BABIĆ (od 46. minuta) 7,5 – Ovo je meč koji je jednog dečaka pretvorio u muškarca. Nadomestio je izlazak kapitena Savića. Austrijanci su ga gađali od prve sekunde, provocirajući njegovo neiskustvo i nešto sporije noge. Dobili su duplo golo. Mladi reprezentativac ih je pročitao kao Politikin zabavnik. Lako, da lakše ne može. Imao je kontrolu sveke lopte. Prvi start mu je bio perfektan i ulio mu samopouzdanje.

VELJKO SIMIĆ (od 60. minuta) 6 – Zvezda je prodisala od njegovog ulaska. Dobila posed. Mogao je neke situacije lakše da reši.

DUŠAN JOVANČIĆ (od 80. minuta, bez ocene) – Obavio zadatak. Smireno odigravao i dobio nekoliko vazdušnih duela.


tagovi

oceneLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara