OCENE – ZVEZDA: Kao nikad u Milojevićevoj eri... Kafu sve pogrešio, Jovančićeva stabilnost

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.09.18. | 21:18

Crveno-beli su bili tromi, beskrvni, neambiciozni…

MILAN BORJAN 6,5 – Imao je on i bolje partije. Ostao je možda pod utiskom klizanja iz 30. sekunde koje je mirisalo na pogodak. Kasnije je odbranio sve što je do njega. Pre svega šuteve sa distance.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 – Previše nervozan. Sa Pantićem stalno na leđima, disao je na škrge. Bilo je u njegovoj partiji i naznaka velike, velike panike. Međutim, u nastavku je bio gotovo na nivou evropskih utakmica. Zaključao svoj deo terena. Stizao da kombinuje sa Jovančićem. Verovatno mu je nedostajao Vujadin Savić.

Izabrane vesti

MILOŠ DEGENEK 6 – Krajnje čudno. Hladnokrvošću je ostavio Zvezdinu glavu na ramenima kada se činilo da gostima spasa nema, kada je Zvezdina odbrana visila kao bižuterija na tankom koncu. A onda polukiks. Uplašeno se povlačio nazad, mada je imao  sve vreme sveta da napravi faul…  Zaboraviće on ovu utakmicu

SRĐAN BABIĆ 6 – Bio je vrlo problematičan na zemlji, nekako uplašen i nenaviknut na evropski presing Marka Jankovića. Častio je Partizan jednim zicerom. Izgleda da mu je komponenta potrebna za večiti derbi ostala u svlačionici Marakane. U vazduhu je sve to izgledalo mnogo konkretnije. Ali i on je bio nekako melanholičan i malokrvan….

MILAN RODIĆ 6,5 – Možda i najbolji deo Zvezdine odbrane. Ne kažemo da je bio dobar. Ali je bar imao toliko smelosti da udari lopte kao muškarac. Ne kao dečak. Nije mnogo curelo po njegovoj strani. Stigao je da bude autor jedinog Zvezdinog ozbiljnog šuta do 60. minuta.

GORAN ČAUŠIĆ (do 46.) 5 – Partizan je pocepao vezni red. Napravio kratere na mestima gde je zona Crvene zvezde bila najgušća. Za nekadašnjeg član Osasune, trava stadiona u Humskoj je bila poligon patnje. Mučio se kao i u sudaru sa Napolijem. Često daleko od igrača, još češće nesposoban da sačuva loptu. Kritičan u prvom kontaktu, izšao kao gubitnik iz duela sa Šćekićem i Zdjelarom. Mogao je Milojević mirne duše da reaguje i pre kraja prvog poluvremena.

NENAD KRSTIČIĆ 6 – Lutao između zona, prosto i igrač takvih karakteristika nije mogao da pokrpi nedostatak agresije i komunikacije u srcu crveno-belig tima. Tražio je loptu i kao treći štoper. Često bio daleko od igrača. Stabilizovao se tek ulaskom Jovančića. Znao je da napravi nekoliko profesionalnih faulova. Prosek kada je njegov standard u pitanju.

DŽONATAN KAFU 5 – Nastavio je da gazi po nervima navijača Crvene zvezde. Nije imao upotrebljivih lopti, ali… To je samo jedan deo priče. Igrač takvog iskustva ne sme da bira pogrešna rešenja. I to ne jednom, nego uvek. Povremeno je samo kao posmatrač iz lože gledao kako Partizan po njegovom boku pravi višak. Ista priča i kada ga je Milojević prekomandovao na suprotnu stranu.

EL FARDU BEN 6 – Imao je ideju, ali ne i sposobnost da ono što mu naređuje mozak pretoči u nešto konkretno. Govorimo o igraču koji je navikao navijače Crvene zvezde da pravi razliku. A El Fardu Ben je imao samo dva ulaska između Partizanovih linija tima i jedan jedva solidan šut. On je u ovom meču bio pročitan od strane Zorana Bate Mirkovića.

MARKO MARIN 6 – Tek u 25. minutu susreta pojedinci na istočnoj tribini su spoznali da se nekadašnji reprezentativac Nemačke nalazi na terenu. Imao je u tom intervalu samo savetodavnu ulogu. Kao cela ekipa – mlitav i nedorečen. Toliko ga je Nemanja Miletić agresijom umorio da je Vladan Milojević odlučio da promeni stranu. Ako ništa drugo uzimao je odgovornost u trenucima kada se videlo da Zvezda „klizi“ u ozbiljan kanal.  Grabio je ka golu u izgubljenim situacijama i zato je zaslužio prelaznu ocenu.

RIČMOND BOAĆI 6 – Da je bio nevidljiv u prvom poluvremenu bio bi korisniji za Crvenu zvezdu. Zakasnio na utakmicu, jer ga je kolektivno slaba partija kompletnog tima učinila nervoznim. Bez podrške je izgubio kompas i loptu koja je prethodila pogotku Rikarda Gomesa. Apsolutno ništa – jedno veliko ništa. Međutim, ima on u sebi tu crtu čekalice. Ostao je priseban u toj polušansi koja mu se ukazala i sprao ljagu sa svog imena.

DUŠAN JOVANČIĆ (od 46.) 7 – Velika greška Vladana Milojevića, jer je partijom protiv Napolija zaslužio nagradu. Srećom po Zvezdu, pa šef stručnog štaba nije sklon sujeti i neprizvavanju grešaka. Zahvaljujući rođenom Beograđaninu, manevar crveno-belih se stabilizovao. Sve što Čaušić nije – Jovančić je uradio. Uspevao je i po bokovima da pravi višak i amortizuje ofanzivu crno-belih.

VELJKO SIMIĆ (od 60.) 6,5 – Pokazao je mnogo, mnogo više od Kafua. Jednostavnim rešenjim probudio usnulog Boaćija, jer ga tražio direktnim loptama. Direktan i samouveren. Uneo je u Zvezdinu igru preko potrebnu drskost. Mogao je i ranije na teren.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6 – Prvi put od kada je na klupi Crvene zvezde ekipa mu je delovala malokrvno, lenjo, tromo i nemabiciozno. Mirisalo je na prvi veliki poraz Vladana Milojevića, pošto crveno-beli nisu pokazali ništa. Nula. Ispod svake kritike. Nadigran, ofanzivno pripitomljen. Međutim, trener crveno-belih položio je posle popravnog. Spoznao je svoje greške i ravnotežu dobio uvođenjem Jovančića i Simića. Moraće da poradi na igri u polju.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

ocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara