Zvezdina startna postava protiv Trnave
Zvezdina startna postava protiv Trnave

OCENE – ZVEZDA: Milojevićeva Zvezda prvi put pročitana, Ebesilio promašio temu! Samo Krstičić iznad proseka

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.08.18. | 08:01

Radonjić školski prebijen i uveden u nervozu, nedopustiv kiks Rodića

MILAN BORJAN 6,5 – Imao je jedno dobro i jedno loše istrčavanje. Najrealnije je bilo da bude neocenjen, jer kod jednog od dva šuta u okvir njegovog gola nije mogao ništa da uradi.

FILIP STOJKOVIĆ 6 – Mnogo, mnogo pokušavao, ali malo uradio. Bilo ga je u ofanzivi, ali Crvena zvezda nije iz toga izvukla konkretan profit. Još se nije namestio na prošlogodišnji nivo i to se vidi golim okom. Moraće da unapred igru, jer će u svom najboljem izdanju biti potreban crveno-belima za rat do istrebljenja u Slovačkoj.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ 6 – Nije mu nelagodu stvarao Marek Bakoš koliko trener gostiju Radoslav Latal odlukom da u njegovoj zoni ostavi mnogo slobodnog prostora. Bila je to mišolovka u koju je mogao da se upeca i Zvezdin kapiten i kompletan tim srpskog šampiona. Ponekad je zbog kratkih lopti srednjeg reda morao da paniči i izgleda nesigurnije nego u većini evropskih mečeva. Siguran u vazduhu. Zamalo zakasnio da blokira Grendala.

MILOŠ DEGENEK 6,5 – Nešto bolji deo Zvezdinog štoperskog tandema. Bio je miran, staložen većim delom utakmice. Pokušavao da direktnim pasovima bar malo razbije dva defanzivna slovačka bloka. Ostao na ničijom zemlji kod izjednačujućeg pogotka. Ponekad je znao sebe da preceni.

Milan Rodić

MILAN RODIĆ 5 – Videlo se još od početka sezone da reprezentativni levi bek kuburi sa formom. Čekalo se da nadođe, ali đavo u liku Erika Jirka je bio brži od prošlogodišnjih izdanja nekadašnjeg člana OFK Beograda. Gotovo je neverovatno da igrač takvog kalibra nije uspeo da “pokupi“ dugu loptu koja je prethodila finti mladog reprezentativca Slovačke i egzekuciji Grendala. Bacio je pod noge savršen početak meča i visok stepen agresije. Kao da je precenio sebe u tom intervalu, što je kumovalo da izgubi koncentraciju kada nije smeo. Nije mogao da se iskupi ni ofanzivnim akcijama u drugom poluvremenu. A imao je silnu želju.

BRANKO JOVIČIĆ 6 – Još jedan igrač zbog koga je trener gostiju Radoslav Latal svesno sužavao prostor ofanzivcima Crvene zvezde i ostavljao popularnog Bakulu u komfor zoni. Da se lagano okrene, povede loptu, podeli pas. Nije to najjača karakteristika Zvezdinog zadnjeg veznog. Taj nesiguran pas izbacio ga je iz ritma i prilikom onog što najbolje radi – presecanja napada rivala. Dobar početak, ali jedva zadovoljvajući nastavak. Moraće da nešto unapredi u svojoj igri.

EL FARDU BEN 6,5 – Pokazao najvše smisla za kombinatoriku u Zvezdinom jalovom izdanju. To nije bilo dovoljno, ali za razliku od Ebesilija bio je sveprisutan na terenu. Nekada grešio, ali se oko njega stalno nešto dešavalo. Pokazao jak voljni momenat i kada se činilo da crveno-beli ne mogu da postignu gol i kada bi se igralo još 90 minuta. Smiren prilikom penala.

Krističić je izborio i penal

NENAD KRSTIČIĆ 7 – I opet kao mnogo puta u Zvezdinim evropskim utakmicama – najjača karika. Bilo bi mnogo čupavije i za štoperski tandem i za Milana Borjana da nekadašnji vezista Sampdorije nije u začetku sekao napade Spartaku. I to na čist osećaj i suvu igračku inteligenciju. Bio je ujedno i motor Zvezdinih napada.

LORENCO EBISILIO 5 – Promašio je vreme, stadion, utakmicu i temu.  Kada je trebalo da pokaže širok asortiman kvaliteta međunožje mu se skupilo posle agresivnih startova Grendala i Grešaka. Kasnio je u gotovo svakoj predaji lopte i samo povećavao nervozu koja se na Marakani osećala posle izjednačenja. Bilo je tu i smislenih poteza, ali su oni sasečeni profesionalnim faulovima dobro utreniranih igrača Spartaka. Podbačaj je blaga reč za ostvarenje dobro plaćenog Holanđanina.

Ebisilio podbacio

NEMANJA RADONJIĆ 6 – Jedan od onih koji je svesno uveden u stanje nervoze pedantnim trenerskim zamislima Radoslava Latala. Udvojen i školski prebijen do granice pucanja nervnog sistema što nije smeo da dozvoli. Slovaci su ga izolovali i od lopte i od Ebesilija i Bena. Javio se tek u drugom poluvremenu kada je dobio odličan pas od Rodića. Prilično rano je ostao bez snage. Kod poslednje šanse morao još da ide napred.

NIKOLA STOJILJKOVIĆ do 53. minuta 5,5 – Samo plusić zbog toga što je u akciji kod penala savršeno osetio kada da proigra Krstičića. Ostalo, vrlo tanko. Namerio sa na vrlo namazanog štopera Godela, čoveka koga je Ivan Vukomanović označio kao ključnu karika Spartakove defanzive. Mučio se i prilikom pokušaja da poput martinele proigrava saigrače. Uvek mu je nešto nedostajalo.

IZMENE

NEMANJA MILIĆ  od 53. minuta do 72. minuta – Uneo je snagu, ali u silnoj želji da pomogne u defanzivi se povredio. Malo vremena za kompletniji u utisak

SLAVOLJUB SRNIĆ od 72. minuta – Malo vremena za utisak

VELJKO SIMIĆ od 79. minuta 6,5 – Više uradio nego dobar deo veznog reda Crvene zvezde. Očigledno ga stručni štab Spartak nije imao u sistemu. Brzinom i tehnikom unapredio igru Crvene zvezde. Morao je ranije da dobije šansu

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6 – Sa tribina je delovalo da je Vladan Milojević naleteo na češkog Vladana Milojevića. Prvi put od kada kormilari crveno-belim brodom njegov tim je izgledao pročitano i naterano da pati u svakom duelu. Izostala je žustrija reakcija. Videlo se još krajem prvog poluvrema da će pod teretom nervoze crveno-beli teško na suvi kvalitet doći do pogotka. Imao je nesreću da zbog povrede Milića menja plan, pošto je već Veljko Simić bio spreman kraj aut-linije da uđe ranije no što se to na kraju desilo. Moraće da pronađe alternativni način da napadne, ako ga uopšte ima jer je limitiran u ofanzivnoj liniji. I još jedna konstatacija: nedopustivo je da ekipa koju je krasila disciplina primi pogotak samo 60 sekundi pošto je povela. Takvu vrstu lakomislenosti Vladan Milojević nije dozvoljavao. Do sada...

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara