Zvezdin tim u Trnavi
Zvezdin tim u Trnavi

OCENE - ZVEZDA: Nemanja, sine, sad si šampion! Rodić sve uhvatio! Na Marakani moraju da proizvode igrače kakav je Krstičić

Vreme čitanja: 5min | sre. 15.08.18. | 08:27

Ovacije za Milojevića...

(Od speijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Trnave)

MILAN BORJAN 7 – To je golman koji predstavlja personifikaciju Zvezdinih potreba. Ne računajući laganu egzekuciju Bakoša, gotovo da je mogao da prespava veći deo meča. Međutim, panterski je drugi odbranio udarac pomenutom Bakošu. Koncentracija, adrenalin, smirenost, mirnoća… Sve je to prezentirao reprezentativac Kanade.

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ 7,5 – Junačka partija. Odigrao je utakmicu kao da ima dva srca. Verovatno je dobio instrukcije od Vladana Milojevića da se previše ne ubacuje. Ali je u defanzivi bio perfektan. Imao je veliki procenat dobijenih duela. Odbijao je sve napade, totalno isekao i taj bok Spartaka.

VUJADIN SAVIĆ 6 – Nije mu tipično, ali je u meč ušao sa manjkom koncentracije. Prelako je dozvolio Bakošu da se ušunja na prvoj stativi. Lakat napadača Trnave motivisao ga je da donekle poraste, ali sve dobijene duele mogao je da prospe u samom finišu utakmice. Prosto je neshvatljivo da u tako kritičnom trenutku nije imao komunikaciju sa Degenekom. Kožu mu je sačuvao Borjan

MILOŠ DEGENEK 7 – Bilo je u njegovoj partiji velikih oscilacija. Suviše mekanih postavljanja, nedostatka agresivnosti. Dizao se i padao. Rulet je pao na njegove ime kada se odlučivalo, kada nije smelo da se pogreši… Smiren na lopti, deluje da ima još mnogo rezervi u njegovoj igri.

MILAN RODIĆ 7 – Mnogo bolji nego u Beogradu. Pohvatao sve što se pohvatati može. Isterao Jirku iz opasne zone, ubio mu svaku pomisao da može ponovo da izraste u jednog od junaka utakmice. Autoritativno dobijao svaki duel, perfektno postavljao lakat, jer je kroz nagomilano iskustvo spoznao da se protiv ovakvih ekipa kao što je Spartak igra samo na taj način. Učinak ne može da mu smanji ni napravljen penal u zaostavnom vremenu drugog prdužetka.

DUŠAN JOVANČIĆ 7,5 – Apsolutni pogodak Vladana Milojevića. Odigrao je nepodnošljivo lako, a opet do gornjih granica korisno. Bio je neka vrsta reankarnacije nekadašnjeg libera Crvene zvezde Marka Elznera. Dobro, Jovančić igra na mestu zadnjeg veznog, ali je u najkritičnijoj zoni na terenu mogao slobodno da odigrava sa cigarom u ustima. Plesao je, podizao duge noge i dobijao duele. Nije to bila savršena partija, ali je obavio sve zadatke Vladana Milojevića. Parirao snažnim Slovacima u vazduhu.

VELJKO SIMIĆ do 85. minuta 6 – Samo nekoliko dobrih poteza i iznuđen žuti karton Godela. Očekivalo se više, posebno kada je reč o kreaciji. Trebalo je da predstavlja taktičko iznenađenje Vladana Milojevića po desnoj strani. Opasan je bio samo unutra. Vrlo brzo izgubio snagu, u drugom poluvremenu je bio bojažljiv. Gotovo da je prespavao taj deo igre.

NENAD KRSTIČIĆ 8 – Jedna greška, vidljiva golim okom, a onda partija iz njegovog asortimana. Postavlja se milimetarski precizno, odnosi lopte, dobija duele… Igrač koji je preuzimanjem odgovornosti sekao napade Trnave, davao tempo igri Zvezde. Ubio je u pojam Grendala koji je bežao od njega, a Krstičić ga je svuda stizao. Igrače kao što je Krstičić Crvena zvezda mora da proizvodi u svojoj omladinskoj školi. Samo tako će se stalno igrati Evropa.

EL FARDU BEN 8 – Najbolja partija od kada je stigao na Marakanu. Kao lopov noću šunja se između linija tima i upornošču mrvi rivala. Imao je nekoliko mlakih ulaza u meso, ali će ga vrlo verovatno Radoslav Latal sanjati noćima. Iskreirao brdo akcija, iako prebijen smogao je snage da posle pogotka upiše i asistenciju. Spustio je loptu poput Alena Širera. Stranac koji predstavlja najveće pojačanje, jer se uklapao još od januarskih priprema u Antaliji. Što je za Zvezdu najbolje ima još rezerve u njemu.

NEMANJA RADONJIĆ 8Nemanja, sad si postao veliki šampion. Gledajući površno neko će reći da je supersonični Nišlija izgubio previše duela, posebno jer je Milojević bazirao igru na njemu. Međutim, od prvog minuta cedio je kao limun desnog beka Kadleca i samo se postavljalo pitanje kada će ga ostaviti iza sebe da guta prašinu. Prava zmija od igrača koja je podavila žabe iz defanzivnog reda Spartaka… Pre trenutka koji je odlučio pobednika, servirao i šansu Stojiljkoviću. Znao je da prođe i jedan na četiri. Bilo je tu i elegantnih peta kada se se u Trnavi začulo: „Uuuuuuu“. Možda mu je ovo jedna od poslednjih partija u Zvezdinom dresu… Milina ga je gledati.

NIKOLA STOJILJKOVIĆ 6 do 75. minuta – Odličan početak – mršav kraj. Nosio je u zubima Godala i Tota dobrih pola sata, fino odlagao lopte na stranu i još bolje je osećao, što je rezultiralo izjednačujućim golom. Prosto i jednostavno: u Trnavi je platio ceh dugog neigranja. Ugasio se u drugom poluvremenu, tačnije bio za pola koraka sporoji u trenucima kada svaki rasan napad postiže gol.

IZMENE

MILAN PAVKOV 7 od 75. minuta – Korektna partija. Mada je nekad previše koristio ruke. Lepo je i zamaskirao skok El Fardia Bena kod drugog gola. Odradio posao.

BRANKO JOVIČIĆ 7 od 85 .minuta – Odradio šta je Milojević tražio. Dao Zvezdinom redu čvrstinu.

MARKO GOBELJIĆ od 100. minuta - Premalo vremena za konkretan utisak. Imao je onu šansu koja je mogla da i pre isteka produžetka reši pitanje prolaska. Grizao za svaku loptu.

SRĐAN BABIĆ od 107. minuta – Premalo vremena za konkretan utisak, ali bitno je da u tim odsudnim trenucima nije napravio neku skupocenu grešku.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 8,5 - ”Miloje, Miloje“, pevalo je 3.000 Zvezdinih navijača u Trnavi. Čovek koji pomera granice i radi što niko pre njega nije. Nije dozvolio da ga Radoslav Latal žednog prevede preko vode. Na agresiju Slovaka, odgovorio je strpljenjem. Imala je Zvezda pod njegovim vođstvom i bolje partije, ali ne ovako postojane. Nije se gubila glava posle vođstva Spartaka. Taktički pogodio sa Jovančićem, pravovremeno uveo Pavkova. Sve je to manje važno: fakat je da je za dve sezone uneo preko 20.000.000 evra u kasu Crvene zvezde.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara