OCENE - ZVEZDA: Oko Jovančića može da se gradi Zvezdin tim! Čaušić?!

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.12.18. | 23:40

Gobeljić zaslužio gol, šta je mogao da promeni Vladan Milojević

MILAN BORJAN 6,5 - Nije mogao da napravi nova čudesa i odbrani golove Kavanija i Nejmara. I za njegove standarde to bi bilo previše. Zaustavljao sve pokušaje sa distance, opet je razveselio Marakanu odbranom nogama. Za sve učinjeno kapa dole. Najkonstantniji igrač Crvene zvezde u Ligi šampiona.

MARKO GOBELJIĆ 6,5 - Zvezdin univerzalac je u ulozi beka bio ofanzivno najpotentniji fudbaler srpskog šampiona. Povremeno je dugim korakom gutao teren Marakane. Kao da je na poluvremenu popio čarobni napitak. Ovakvi mečevi traže igrače sa dva srca, spremnih da rizikuje. Strelac za Zvezdu je imao samo jednu manu. Previše je rizikovao. Njegovo iskakanje iz sistema u prvom poluvremenu, kada je otišao napred, kažnjeno je Nejmarovom prodorom okrenutim licem ka golu. Tu rupu ne bi zakrpili ni bolji štoperi od Degeneka i Stojkovića.

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ 5,5 - Prinudno igrao na poziciji štopera. Kod golova Mbapea i Nejmara mogao je samo da bude najbliži svedok vanvremenskog kvaliteta dvojice pariskih asova. U pozicionoj igri nije se obrukao, čak je zadržavao hladnokrvonst i krpio greške drugih. Utisak o njegovoj igri bio bi mnogo bolji da PSŽ nije u finišu podebljao pobedu četvrtim golom u mreži Milana Borjana.

MILOŠ DEGENEK 5,5 - Ono što je perfektno radio protiv Napolija i Liverpula u Beogradu pokušao je da ponovi večeras. Tada je preciznim iskakanjima presekao gomilu napada rivala, sada je takvim stavom i pokušajima pucao sebi i odbrani crveno-belih u nogu. Ako mu je uteha skupo će platiti lekciju koju je naučio. Ponekad je razum kvalitetniji saveznik od vrućeg srca na travi Marakane.

MILAN RODIĆ 6 - Počeo je jako loše, bilo je tu i ničim izazvanih klizanja. Nije mogao da pronađe ravnotežu, jer su Parižani opteretili njegov bok. Posle je to mnogo bolje izgledalo. Digao se posle jednog prekida kada je bio na raportu kod Vladana Milojevića.

DUŠAN JOVANČIĆ 6,5 - Jedina zamerka je pasivno kretanje u situaciji koja je prethodila pogotku Nejmara u finišu prvog poluvremena. Ostalo - na evropskom nivou. Dizao je krcatu Marakanu na noge hrabrošću i suvim kvalitetom kada je u dva navrata udarao lažnjake Nejmaru i Kavaniju. Kandidovao se za igrača oko koga crveno-beli mogu i moraju da grade igru u budućnosti. Opet je bio najsigurniji igrač Zvezde u manveru, skuplja poene lakoćom pokreta.

GORAN ČAUŠIĆ 5 - Trener Vladan Milojević mu bezrezervno veruje, pitanje je samo dokle? Opet je bio najslabija karika Zvezdinog veznog reda. Totalno neotporan na presing PSŽ i primenjivu tehniku Veratija i Nejmara. Brojnim pogrešnim pasovima kmpletirao je lošu partiju u kojoj je bilo i elemenata pospanosti. Neprihvatljivo. Izgleda da još nije pronašao ulogu u sistemu trenera sa kojim je sarađivao tokom omladinskih dana. Prilično čudno.

EL FARDU BEN 5,5 - Odličan šut početkom meča najavio je bolje izdanje reprezentativca Komorskih Ostrva. Kao krilni igrač bio je osuđen na defanzivu. Osećao se povremeno kao da je zarobljen u kavezu sa čoporom lavova. Nekoliko puta je loše primio loptu i na taj način usporavao akcije domaćina koje su nešto obećavale.

MARKO MARIN (do 86. minuta) 6 - Skratili su mu polje delovanja igrači PSŽ. Retko je kad stizao da podigne glavu. Dobro skautiran i odvojen od srca Zvezdinog tima bio je željan igre. Povremeno je silovao, ali je opet demonstriao klasu, pasom preko leđa za zahuhtalog Rodića. Zdrobili su ga ritmom i brzinom direktni čuvari. Bilo je tek toliko snage u njemu da udari lični pečat kod počasnog gola, zatim i počne još nekoliko opasnih napada.

VELJKO SIMIĆ (do 71. minuta) 5,5 - Neupadljiv i preplašen, ponovo je ostao „kratak“ kada je trebalo da bude adut iz senke i oplemeni dobre igre iz domaćeg šampionata. Igrao sa malo rizika, tražio najednostavnija rešenja i kada je trebalo da preuzme odgovornost. Upropastio kontru sporom loptom za Marina. Moraće da poradi na samopouzdanju, kako bi dobio zvanje jednog od predvodnika nove generacije. Na leto će se od njega očekivati da lomi utakmice u kvalifikacijama.

MILAN PAVKOV (do 71. minuta) 5,5 - Bio je u psihozi posle odluke škotskog arbitra da ne dosudi faul na njim. Previše koristio laktove u duelu i provocirao tuču sa Kimbempeom i Tijagom Silvom. Nemoćan i zatvoren u prvom poluvremenu, doveo je ubrzani puls u normalu tokom boravka u svlačionici. I odmah je bilo bolje. Jednostavnim loptama na bok bio je jedan od inicijatora Zvezdine ofanzive početkom nastavka.

IZMENE

RIČMOND BOAĆI (od 71. minuta) - Imao je malo vremena da pokaže šta može, Posebno, jer je u finišu Zvezda izdahnula.

LORENCO EBESILIO (od 71. minuta) - Ušao u trenutku kada je meč bio odlučen. Bez konkretnog učinka.

DEJAN JOVELJIĆ (od 86. minuta)Premalo na terenu da bi bio ocenjen. Bez konkretnog učinka.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6 - Da je ishod bio isti, ali da je Zvezda odigrala prvih 15 minuta kao u transu, nešto što smo videli početkom drugog poluvremena, ocena bi bila daleko bolja. Verovali smo svi da je Zvezda prevazišla pojam stegnutosti i nekonkurentnosti u Parizu… Ali ponovo je srpski šampion previše čekao, mada Milojeviću su u dobroj meri bile vezane ruke. Desni bek mu je igrao štopera, na poziciji zadnjeg veznog bio je osuđen na Čaušića… I pored svega – ako u nekoj budućnosti ponovo bude naišao na rivala sličnog kvaliteta PSŽ-u - očekivaće se da produži interval Zvezdine konkurentnosti. Ovog puta je publika na Marakani uživala samo 20 minuta.

Foto: Reuters, MN press


tagovi

ocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara