OCENE - ZVEZDA: Sebični Ben, lenji Boaći i veče za zaborav Rodića, Stojkovića i Jevtovića

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.07.19. | 20:30

Dokle će ofanziva da zavisi samo od inspiracije Marka Marina?

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Helsinkija)

MILAN BORJAN 6,5 - Kod dva primeljena gola ništa nije mogao da uradi. Pokazao hrabrost u trenucima histerije na stadionu u Helsinkiju kada je odbrana crveno-belih "visila". Pod jakim bolovima nastavio meč, ne želevši da saigrače ostavi na cedilu. Odbranio i jedan težak šut sa distance.

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ 5,5 - Biće potrebno mnogo vremena da se vrati na nekadašnji nivo. Kao da nema dovoljno kiseonika u njegovim plućima, niti samopouzdanja iz perioda kada je bio predvodnik Zvezdinog evropskog juriša. Čak je to solidno delovalo u prvom poluvremenu, pošto je bio iskuljučivo fokusiran na defanzivu i zaustavljanje Tarasova. Međutim, u nastavku je pošteno „patio“. Loše procenio i situaciju u nadoknadi drugog poluvremena kada je crveno-belima izmakalo pola boda na UEFA rang listi. A imao je mnogo vremena da „očisti“ rutinsku loptu.

NEMANJA MILUNOVIĆ 6,5 - Malo bolji deo štoperskog tandema, mada je i on imao „crnih momenata“ kada je poprečnom loptom mogao saigrače da dovede u nevolju. Iskustvom je stavljao Tarasova na lakat i dobio brojne vazdušne duele. Za igrača takvog renomea valjda je to i normalno. Sada dolazi period kada bi morao da izbriljira.

SRĐAN BABIĆ 6 - I opet je bivši mladi reprezentativac odigrao meč sa mnogo oscilacija i kritičnih intervencija. Prva lopta mu nije bila dobra, zatim je dozvolio da lako bude izdriblan kod prvog pogotka Helsinkija. Ostalo je manje bitno jer detalji negative mnogo duže prate igru jednog štopera od brojnih dobijenih duela. Ma koliko ih da ih bude.

MILAN RODIĆ 5,5 - Sve je slutilo na to da će potencijalni reprezentativac nastaviti stazom uspona. Zaključao je levu stranu u prvom poluvremenu, bio aktivan u ofanzivi i centrirao Benu, "jeo" je teren brzim trkom. A onda je usledila neobjašnjivo izgubljena lopta koja je prethodila prvom golu Helsinkija. Za njega je sreća što nije napravio veću štetu timu, jer se u tom 46. minutu ponašao kao deceniju mlađi igrač.

HOSE KANJAS 6 - Deluje racionalno, pametno, pismeno… Ipak, daleko od toga je iz briljirao, iako mu je svaki potez bio smislen. Bilo je velikog razmaka povremeno između manevra i defanzivne linije tima. To je pored izgubljenih lopti u opasnoj zoni još jedan neoprostiv greh u ozbiljnim evropskim utakmicama. Nedostajalo mu je agresije.

DUŠAN JOVANČIĆ 6,5 - Strelac i uz Marka Marina najbolji igrač Crvene zvezde. Slabije počeo, ali onda se uzdigao do potrebnog nivoa. Lako čuvao loptu, jurišao napred i stalno se nudio kao ozbiljna opcija. Nagrađen je izjednačujućim pogotkom, kada je imao i sreće. Zaslužio je. Ostaje samo da brže misli, ali igrač u koga Vladan Milojević može da se uzda u ovim letnjim mesecima. Kada je gusto uvek se ponudi.

MILAN JEVTOVIĆ (do 65. minuta) 5,5 - Jako slaba partija, propustio je veliku priliku da zagovornicima teze da zaslužuje više minuta ponudi vetar u leđa i značajno popravi status. Nije ga bilo dovoljno u igri, a i kada ga je bilo uvek je bio za delić sekunde sporiji nego što je bilo potrebno. Jedina dobra stvar je što je u defanzivi stalno "punio" levu stranu i pomagao Rodiću i imao jedan savršeni klizeći start. Ostalo - za zaborav.

MARKO MARIN 7- Apsolutno najbolji pojedinac Crvene zvezde u Helsiniku i ujedno i spasitelj. A odigrao je sa 60 odsto mogućnosti. Kada god je bila lopta u njegovim nogama, stvarala se opasnost na polovini Helsinkija. Nije Fincima pomoglo ni to što su duplom stražom pokušavali da ga izoluju. Igrao jednostavno, a svi znamo da je to u fudbalu najteža umestnost. Da li može bolje? Može i to mnogo. Zvezdin problem je što ofanzivna igra tima zavisi od Marina. I samo od inspiracije Marka Marina.

MUHAMED EL FARDU BEN 5,5 - Za razliku od nekih ranijih mečeva večeras je bar pokušavao. Loše, ali je bar bio u završnici i promašivao i bespotrebno petljao. Bio je u jednoj situaciji i sebičan. Navijači Crvene zvezde mogu da gledaju nebo i samo da se nadaju da će za šest ili 13 dana to biti mnogo bolje.

RIČMOND BOAĆI (do 55. minuta) 5,5 - Slab učinak afričkog napadača. Postavka Vladana Milojevića i šansa da se igra iz tranzicije nije mu legla na helsinškom suncu. Sve što smo videli od potencijalnog reprezentativca Gane je nekoliko lepo spuštenih lopti grudima. Nije bio u konkretnoj saradnji sa Benom. Delovao je umorno i lenjo, pa je brzo završio učešće na ovom meču.

IZMENE

MILAN PAVKOV (od 55. minuta) 6 - Bio je čvršći u nekim duelima od Boaćija. Nije uputio nijedan šut u gol, jer je bio van svoje zone.

MIRKO IVANIĆ (od 75. minuta) 6 - Dva puta mu se ozbiljno otvorio prostor, ali iskusni vezista nije mogao da dođe do prvog gola na evropskoj sceni. Opet je prelako ulazio u duele.

MILOŠ DEGENEK (od 85. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER

VLADAN MILOJEVIĆ 6 - Kada njegov tim primi dva gola protiv objektivno slabijeg rivala - to znači da nije odigrao meč po zahtevima pedantnog stručnjaka. Crvena zvezda je doživela pirov poraz u Helsinikiju, jer je pala na detaljima. A tu je pod Milojevićem ranije bila najjača. Mnogo ulazaka u šesnesterac i opasne zone imali su Finci i iskušavali odbranu srpskog šampiona. Kolektivna defanziva moraće da ide na remont, ili će se put ka Ligi šampiona završiti u Kopenhagenu. Uvođenje Jevtovića od starta se nije ispostavilo kao potez koji će napraviti razliku. Mnogo je anomalija, ostaje nada da je trener Crvene zvezde sakrivao adute pred očima ljudi iz Kopenhagena.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara