OCENE - ZVEZDA: Vujadine, zaboravi London, ovo je meč tvoje karijere! Odbrana skoro perfektna, Čaušić van ritma

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.09.18. | 23:30

Više se očekivalo od Krstičića, ali Zvezda sa Milojevićem deluje skockano

MILAN BORJAN (8) - Gospodo, Terziću, Mrkela i Mijailoviću, nema više prostora za čekanje. Ovaj momak sa magnetima u rukavicama zaslužuje novi ugovor. Pa šta košta - neka košta. Više se ne može opisati šta ovaj momak znači Crvenoj zvezdi i njenom defanzivnom redu. Uvek je na lopti, kao da ga je majka priroda obdarila programom navigacije u malom mozgu. Uvek je na lopti. Skinuo je zicer Miliku. Čovek zvani bravura. 

Izabrane vesti

FILIP STOJKOVIĆ (7,5) - Igrao i kao bek i kao štoper. Dobio je jasnu direktivu od Vladana Milojevića da ne forsira u drugom pravcu. I bolje je što je tako. Usporio je brze noge Insinjea. Nije se plašio da hladnokrvno gradi loptu u opasnoj zoni. Diže lestvicu sopstvenih ostvarenja. Izgleda da ga sazvežđe Lige šampiona nije impresioniralo, pošto je dobio 80 posto duela. Smete li da se kladite protiv njega kada bude išao na Nejmara

VUJADIN SAVIĆ (8) - Perfektno. Od danas će pored famoznog Londona i prečke na Emirejtsima naslednicima moći da priča kako je zaključao Milika, Zjelinskog i Insinjea. I to u paketu, bez izgubljenog duela. Sazreo je u svakom smislu, toliko je postao suveren u vazduhu i prilikom čitanja igre da je znalački počeo da sakriva i mane. Trkao sa s Napolitancima. Igrao je na ivici žileta, rizikovao, ali je podigao džek pot. Heroj.

MILOŠ DEGENEK (8) - Uz rame kapitenu Vujadinu Saviću. Ni protiv Salcburga u Beogradu štoperi Crvene zvezde nisu delovali ovako sinhronizovano. Kao najbolji operski duo. Bili su uvek blizu, kao nokat i meso. Reprezentivac Australije je bio perfektan u prvom poluvremenu. Osećao je direktne lopte ka Milanu Borjanu i urođenom iteligencijom ih sekao. I tako još jednom, a još jednom. Bilo je tu  grešaka, ali su bili zanemarljive.

MILAN RODIĆ (7,5) - Ako postoje golovi u defanzivi Milan Rodić ih je postigao dva. Da nije imao jednu veliku grešku koja je prethodila čišćenju sa gol linije bio bi apsolutni junak utakmice. Isključio Kaljehona. Neustrašiv u igri jedan na jedan. Uklizavao, krvario i dizao se. Igrao non stop pod opterećenjem Hisaja i Kaljehona i ostao bez učinka u ofanzivi. Bilo bi suludo to tražiti u ovakvoj utakmici od njega.

BRANKO JOVIČIĆ do 55. minuta (7) - Delovalo je da će se ovo veče pretvoriti u pravi košmar za Zvezdinog trkača. Počeo je uplašeno, stalno ostavljen na cedilu od strane Čaušića i donekle Krstičića. Ipak, jedan dobar pas mu je doneo snagu kao kada Asteriks popije čarobni napitak. Znao je da u trku ostavi Zjelinskog za sobom, ili ga izrempluje. Počeo je tada da igra i unapred. Držao je na tankom koncu Zvezdin vezni red i zaslužio aplauze. Taktički odličan, mada ga je Karlo Anćeloti postavkom terao da gradi Zvezdinu igru. 

NENAD KRSTIČIĆ (6) - Reći ćemo da je to zbog vanserijske klase Zjelinskog, pa i Alana. Tek Zvezdin reprezentativac Srbije znao je za mnogo bolje u Zvezdinom dresu. Bolji od Čaušića, ali… Kada je posle ulaska Jovančića bio fokusiran na defanzivu digao je nivo igre i posebno uticaja. Znao je par puta u punom sprintu da izbaci Napolitance iz zone komfora. Nedostajala su ponavljanja takvi sekvenci...

EL FARDU BEN (5,5) - Snaga Napolija naterala ga je praktično da igra drugog beka. Morao je da krpi rupe izazvane kampovanjem Marija Ruija na polovini srpskog šampiona. Taktički je to radio odlično, ali… Navikao je Zvezdinu publiku da iz ničega pravi „čarlamu“ i nevolju. Nije imao snage za ofanzivne solopariture, jer je dušu ispustio igrajući bez lopte. Odlično pustio loptu kroz noge Ričmondu Boaćiju prilikom najbolje šanse za Crvenu zvezdu. 

GORAN ČAUŠIĆ (5,5) - Mnogo, mnogo straha za igrača takvog iskustva. Bio je na krivoj nozi čitavu utakmicu. Kada je pogrešio nekoliko prvih dodavanja ili pao pod presingom Alena izgubio je i samopouzdanje. Stalno u međuprostoru i na ničijom zemlji. Pamtiće ovu utakmicu kao debitansku u Ligi šampiona. Moraće da bude na mnogo više nivou u Parizu i Liverpulu.

MARKO MARIN od 83. minuta (6,5) - Tek se večeras videlo zašto su čelnici Crvene zvezde jurili ekstra kvalitet za Ligu šampiona u finišu prelaznog roka. Bivši reprezentativac Nemačke je baš to - igrač iz Lige šampiona. Videlo se u pojedinim trenucima meča šta znači iskustvo iz mečeva ovakvog intenziteta. Mogao je tehnički da iznese presing iz orbite veznog reda Napolija. Ima u tim kratkim nogama Marka Marina i dalje baruta i čarolije. Znao je fintom tela da vara rivale. Nedostaje mu snage koja bi po zdravoj logici morala da dođe posle nekoliko utakmica.

RIČMOND BOAĆI do 81. minuta (6) - Dobio je prelaznu ocenu, jer ovo nije bio meč za napadača. I špicevi mnogo veće klase ne bi mogli da se izbore za svoje „ja“ bez konstantne podrške saigrača. I to pored Kulibalija i Albiola. Pretenciozno je pokušavao u prvom poluvremenu. U nastavku je bio mnogo bolji. Jednom je školski odigrao leđima, drugi put je solidno šutirao sa 16 metara. 

IZMENE

DUŠAN JOVANČIĆ od 55. (7) - Unapredio je igru Crvene zvezde u polju bar za dve nijanse. Nije se plašio. Dugim nogama osvajao prostor i tako rasterećivao odbranu. Jako inteligentan igrač, jedan od onih koji nije eksponiran, ali jednako značajan kao i svaki starter. Znao je i da pripreti Napolitancima.

MILAN PAVKOV od 80. minuta (-) - Imao je nekoliko dobijenih vazdušnih duela. Uneo agresiju, ali malo za konkretnu ocenu.

VELJKO SIMIĆ od 83. minuta (-) - Malo za konkretnu ocenu.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ (7,5) - Zvezda je bila inferiorna u polju, ali mogla je na kraju da pobedi na klasičnu „italijansku“ foru. Njegov tim je imao teško privikavanje na Ligu šampiona, publika na Marakani je pomislila da prvih pola sata da Zvezda igra s pola mozga. To je jedina zamerka na račun pedantnog stručnjaka koji je blokom u sredini dobio šta je tražio. Mada ga svi vojnici nisu slepo sledili. Njegov trenerski nerv isplivao je na površinu kada je u vatru gurnuo Jovančića i amortizovao udare rivala… To drugo poluvreme je nešto čemu Milojević treba da teži. Izgubio se strah, a opet nije se krenulo u bezglave juriše. Zvezda je bila skockana. Zaslugom Vladana Milojevića.

FOTO: Action Images, MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara