Slavlje Sandra Tonalija (Reuters)
Slavlje Sandra Tonalija (Reuters)

Očoa sprečio bar pet-šest golova Milana: Furiozni Rosoneri dozvolili sebi da strepe u završnici

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.01.23. | 14:44

Maestralne predstave Sandra Tonalija i Rafaela Leaa za trijumf šampiona Italije protiv Salernitane

Vratio se italijanski fudbal, vratila se Serija A. Milan je u 16. kolu gostovao Salernitani na Arekiju i tamo pokazao lice tima sposobnonog da nadoknadi uoči početka runde osam, a trenutno pet bodova zaostatka za liderom, sposbnog da se rva sa Napolijem za Skudeto i da na kraju sezone možda i odbrani titulu. Leteli su izabranici Stefana Piolija po terenu stadiona u Salernu i jedini razlog zbog kojeg nisu domaćinu naneli najubeljiviji poraz od starta sezone bio je novopečeni čuvar mreže Giljermo Očoa - 1:2.

Rosoneri su na poluvremenu vodili sa 2:0, a komotno je mogla da pukne petarda već posle 45 minuta igre da se iskusni Meksikanac nije pretvorio u hobotnicu i skinuo domaćim fudbalerima nekoliko zicera. Gotovo svakom osam odbrana koliko je sakupio protiv šampiona Italije sprčavao je maltene sigurne golove. Uz pogodak Federika Bonacolija u 83. minutu, naterao je goste da i pored furiozne napadačke predstave, do kraja utakmice strepe za ceo plen. Doduše, ostali su Rosoneri poprilično mirni, ne dozvolivši rivalu da u završnih petnaestak minuta (osam minuta nadoknade) priđu njegovom šesnaestercu.

Izabrane vesti

Dozvolili su Salernitani da "dominira" i preti u uvodnih nekoliko minuta, a onda je Leao ubrzao i nametnuo ritam koji izabranici Davidea Nikole nisu uspeli da isprate. Prvu "mrtvu" šansu, nakon što je kao nožem kroz puter presekao odbranu domaćina skinuo mu je Očoa, a onda mu tri minuta kasnije, jedinom greškom ovog popodneva omogući da donese prednost Rosonerima. Koliko su Meksikančevo istrčavanje i procena bili neodmereni i netačni, toliko je Tonalijeva lopta iz prve bila savršena.

I pre no što je pojačao Milan iz Breše, Tonaliju je nadenut epitet Pirlovog naslednika, a budući Milanov kapiten sve više liči na legendarnog Andreu. Pet minuta nakon što je namestio gol Leau, Očoa mu je zaustavio prvi udarac sa distance, ali ne i drugi pokušaj u pripremi Braima Dijaza.

Želeli su Piolijevi puleni najubeljiviju pobedu ove sezone, vrištalo je to iz njihovog govora tela i da je Braim Dijaz izbegao ofsajd malo pre isteka sat vremena igre, da mu gol nije poništen i da je Milan poveo 3:0, vrlo izvesno bi se moral domaćina dodatno srozao, a Salernitana bi doživela potop. Ovako su njeni fudaleri nastavili da veruju, a nade im podgrevao Očoa - sprečio je potencijalno prelep pogodak Olivijea Žirua samo nekoliko desetina sekundi pre nego što je Bonacoli na drugoj stativi prepolovio vođstvo Milana.

Velikan sa San Sira je odlučio da ne usmeri fokus isključivo na odbranu već je krenuo po novi pogodak i obogravao oko šesnaesterca Salernitane. Očoa je u 90. minutu sprečio rezervistu Seržinja Desta da stavi tačnu na trijum. Ispostavilo se da to nije mnogo promenilo, jer 13-plasirani tim Serije A nije imao snage za novi pogodak, pardon ni za polu-šansu.

SERIJA A - 16. KOLO

Sreda

Salernitana - Milan 1:2 (0:2)

/Bonacoli 83 - Leao 10, Tonali 15/

Sasuolo - Sampdorija 1:2 (0:2)

/Berardi 64p - Gabijadini 25, Augeljo 28/

Specija - Atalanta U TOKU

Torino - Verona U TOKU

16.30: (4,00) Leče (3,20) Lacio (2,15)

16.30: (1,70) Roma (3,80) Bolonja (5,70)

18.30: (4,50) Kremoneze (3,45) Juventus (1,85)

18.30: (1,72) Fjorentina (3,80) Monca (5,50)

20.45: (2,55) Inter (3,40) Napoli (2,95)

20.45: (1,70) Udineze (3,90) Empoli (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilanSandro TonaliRafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara