Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Od Bajerna svi beže: Zidan rekao „ne“, neka se spremi Ten Hag

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 00:18

Francuski trener pred kamerama odbacio mogućnost da sedne na užarenu klupu tima iz Minhena

Bavarci mogu do finala Lige šampiona, ali su imali turbulentu sezonu sa mnogo gorkih pilula. U Bundesligi su bili očajni, posle 11 godina su sišli sa trona, nisu uspeli do trofeja u Kupu Nemačke i Superkupu. Tomas Tuhel ne ostaje na klupi Bajerna. Nekada je tim iz Minhena bio velika želja svih trenera. Ni Pep Gvardiola posle odlaska iz Barselone nije odoleo pozivu iz Bavarske.

Ipak, vremena su se promenila. Licitacija za novog trenera se nastavlja. I dalje nema rešenja. Pominjali su se prethodnih nedelja Ćabi Alonso (ostaje u Bajeru iz Leverkuzena), Julijan Nagelsman, Roberto de Zerbi i Ralf Rangnik. Jedna od meta je bio i Zinedin Zidan, ali je francuski as, koji i dalje odmara posle odlaska iz Reala, pred TV kamerama odjavio Bajern.

Izabrane vesti

Na pitanje novinara nemačkog Skaja da li će da bude trener Bajerna, Zidan je kategorički rekao: „Ne“. On je dodao da očekuje težak revanš u Madridu i da se nada da će Real da prođe u finale.

U prvi plan kao rešenje za klupu Bajerna se vratio Erik ten Hag koji je i dalje menadžer Mančester Junajteda, ali mu se dugo ljulja klupa na Teatru snova. Holanđanin, koj je imao sjajne rezultate sa Ajaksom u eri Dušana Tadića (polufinale Lige šampiona i brojni trofeji u domaćim okvirima) ima važeći ugovor sa Đavolima. Kako javljaju svetski mediji, bilo je razgovora čelnika Bajerna sa Ten Hagom, a u slučaju otkaza na Old Trafordu, navodno ne bi imao ništa protiv da sedne na klupu nemačkog velikana.

Sreda, 21.00: (1,95) Real Madrid (3,50) Bajern (3,90)

Kao trener tima iz Minhena naredne sezone figurira i Španac Đulen Lopetegi koga želi i Milan. Nema sumnje da nas čeka vruć letnji prelazni rok ne samo kad su fudbaleri u pitanju nego i treneri.

Posle prolaska Bajerna u polufinalu Lige šampiona i aktivnog rezultata (2:2) pred revanš polufinalu u Madridu, pojavila se mogućnos da Tomas Tuhel ostane, ali je osvajač Lige šampiona sa Čelsijem odbacio mogućnost da ostane za kormilom Bajerna.

Otkako smo se dogovorili da se raziđemo na kraju sezone, Bajern je aktivno radio na dovođenju novog trenera. Mislim da ga traže i sada, u momentu dok mi sad razgovaramo. Posle svega bila bi mi jadna motivacija da neko kaže: „Oh, hajde ostani još jednu godinu“. Ne. Što se moje strane tiče, sve je kristalno jasno“, poručio je Tuhel čelnicima tima iz Mihena.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

BundesligaBajern MinhenZinedin ZidanErik ten Hag

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara