Od dresa Crvene zvezde do treće engleske Lige: Adam Mičel na probi u Volsolu

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.07.18. | 17:30

Novozelanđanin će u narednih nekoliko dana pokušati da ubedi trenera Dina Kitsa da je pravo rešenje za poslednju liniju njegovog tima

Povremeni reprezentativac Novog Zelanda i nekadašnji štoper Crvene zvezde0 Adam Mičel stigao je na probu u engleski Volsol, gde će pokušati da se izbori za potpisivanje ugovora, nakon propuštene prilike u Boltonu.

Volsol se prošle sezone borio za opstanak u trećoj ligi Engleske (Liga 1) i neophodna su mu pojačanja kako bi ove sezone imao zapaženiju ulogu i izbegao prošlogodišnje neprijatnosti. Da li će uspeti da ubedi trenera Dina Kitsa da je pravo rešenje za poslednju liniju tima pokazaće naredni dani.

Izabrane vesti

Mičel je imao zaista čudan dosadašnji put u karijeri. Rođšen je u Vrgorcu, majka mu je Hrvatica, ali se kasnije preselio na Novi Zeland, odakle mu je otac. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Vonderersima, a prvi klub u Evropi bila mu je Crvena zvezda, sa kojom je u maju 2016. godine potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još dve sezone.

Dres srpskog šampiona u zvaničnim mečevima na kraju nikada nije obukao. U sezoni 2016/2017. bio je na pozajmici u OFK Beogradu, gde je zabeležio osam nastupa. U februaru 2017. godine potpisao je za slovenačko Celje, a u novembru iste godine potpisao je za Bolton, gde je bio član mladog tima. Sada je ponovo slobodan u izboru nove sredine.

Mičel (22) je bio kadetski i omladinski reprezentativac Novog Zelanda, a za seniorski tim je debitovao u martu ove godine u prijateljskoj utakmici sa Kanadom.

Foto: MN press


tagovi

Adam MičelVolsol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara