Foto: Sabah FK (Twitter)
Foto: Sabah FK (Twitter)

Od Interove velike nade do azerbejdžanske lige: Belfodil u Partizanovoj letošnjoj mini

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 03:06

Nakon što je leta 2022. napustio Evropu, Alžirac se nije proslavio u katarskoj Al Garafi, a sada ga čeka novi angažman u klubu dobro poznatom navijačima crno-belih

Pre desetak godina važio je Išak Belfodil za jednog od najtalentovanijih navalnih igrača na evropskom tlu, u vreme kada je bio član mlađih kategorija Olimpik Liona, a kasnije veliki projekat Intera. Sada mu je tek 31 godina, a on već izgleda kao prilično islužen igrač, o čemu svedoči i podatak da je za samo dve godine od respektabilnog bundesligaškog igrača stigao do dresa azerbejdžanskog Sabaha.

Nije Belfodil ispunio pun potencijal, a tek je na mahove pokazivao zbog čega je bio jedan od najvažnijih igrača svih mlađih kategorija reprezentacije Francuske. Najbolje trenutke proživeo je u dresu Hofenhajma, za koji je odigrao tri dobre sezone od 2018. do 2021. ali se čini da nikada nije pružao partije na nivou talenta, uključujući i one u Zinshajmu tih godina. Bio je Belfodil jedan od većih transfer promašaja Intera u "postmurinjovskoj" eri kluba, uzimajući u obzir da je kao 21- godišnjak stigao na Meacu s velikim očekivanjima.

Izabrane vesti


Evropska publika poslednji je put imala šansu da gleda Belfodila 2022. u berlinskoj Herti, a od kada je krenuo tragom novca i preselio se u Al Garafu totalno je minimizovao svoje fizičke predispozicije, kao jedan od značajnijih kvaliteta u njegovoj igri kroz čitavu karijeru. U Kataru je još i pružao solidne partije u vreme kada ga je trenirao Andrea Stramaćoni, koji je poznavao Belfodila iz perioda u Italji, ali se njegov status promenio nagore od kad je klupu popularnih Geparda preuzeo Portugalac Pedro Martins. O tome govori i činjenica da je dao samo tri gola od početka 2023. godine, pa je Sabahu i to išlo za rukom kada je ugovarao novo pojačanje.

Sabah je u avgustu eliminisan od Partizana tek nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, pa je nedavno krenuo u novo prvenstvo Azerbejdžana s jednim ciljem - svrgnuti Karabag s šampionskog trona i izboriti učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvi put u klupskoj istoriji. Dolaskom Belfodila, Sabah će u svom timu sigurno moći da se pohvali da je prva zvezda lige baš njihov igrač. Interesantno, uz Belfodila drugo najpozantije ime u ligi je takođe Alžirac. Jasin Benzija igra u Karabagu od januara.

Jasno je, očekuje nas ove sezone u Azerbejdžanu borba za prevlast dve "Pustinjske lisice" na Kavkazu. Dva tima (i dvojica Alžiraca) sastaju se prvi put u sezoni već u nedelju od 18.00, kada Karabag dočekuje Sabah.




tagovi

SabahIshak Belfodil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara