@Ankaragucu
@Ankaragucu

Od Madrida, preko Pariza i Kanarskih Ostrva pa sve do Ankare: Hese Rodrigez potpisao za novog turskog superligaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 00:23

Iskusni Španac stavio potpis na godinu plus godinu dana ugovora sa Ankaragudžuom

Kada je imao 12 godina za Hesea Rodrigeza borili su se Espanjol, Majorka i Barselona, a dve godine kasnije od konkurencije ga je ukrao Real Madrid. Da nije bilo mnogo grešaka u proceni kada je u pitanju momak iz Las Palmasa potvrdila je činjenica da je sa 18 godina postao prvotimac Kraljevskog kluba, a pet godina kasnije karijeru nastavio u Pari Sen Žermenu. Ipak, da se negde zakazalo u razvojnom procesu pokazale su pozajmice u Las Palmas, Stouk, Betis i Sporting, a potom i definitivni povratak u rodni grad. Potpuni pad karijere za igrača koji je početkom ove godine proslavio 29. rođendan zaokružio je i njegov današnji potpis za Anakaradžu.

Povratanik u najviši rang turskog fudbala je vrlo ambiciozno ušao u ovaj prelazni rok, sa Rodrigezom je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Ovaj potez za mnoge ljubitelje fudbala u Španiji deluje čudno, sigurno da ni Rodrigezu nije bilo lako da se odluči za odlazak u Ankaru, ali je negde očigledno bio svestan da je ovo možda i poslednja prilika da oživi karijeru. Izabrao je klub u kojem će igrati važnu ulogu i to je nešto što mu je ozbiljno nedostajalo svih ovih godina.

Izabrane vesti

Hese je u Ankaragudžu stigao kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao u društvu predsednika Faruka Kodža i fudbalskog koordinatora Emrea Jildiza.

Španac je zvanično sedmo pojačanje kluba iz Ankare ovog leta, pošto su pre njega došli golman Dugakan Kaja iz Kodžaelija, centralni vezista Pedrinjo iz Žil Visentea, leva krila Firatdžan Uzum (Adana) i Georgi Beridze (Ujpešt), desni bek Oguz Džejlkan iz Gacijantepa i desno krilo Anastasijos Hacijovanis iz Panatinaikosa. Heseov kvalitet je polivalentnost i činjenica da može kvalitetno da odgovori i na krilnim pozicijama, ali i na mestu klasičnog špica.

Prošle sezone za Las Palamas Hese Rodrigez je odigrao 40 utakmica, postigao 10 golova i ostvario šest asistencija u Segundi.



tagovi

Hese RodrigezLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara