Od viktorije - veresija! Partizane, dobar si, ali pobedi u Češkoj

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.18. | 22:55

Crno-beli vodili, ali morali da se zadovolje remijem protiv Plzenja - 1:1

Partizan je imao sve u svojim rukama protiv Viktorije Plzenj, ali je na kraju morao da bude srećan sa 1:1 na svom stadionu u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Crno-beli su vodili, u dobrom delu meča imali i igru, ali se onda povukli, svesno ili nesvesno, to je sada manje važno i pozvali Čehe na piknik u svom kaznenom prostoru.

A Viktorija je previše iskusna ekipa da takvu šansu ne iskoristi. Napravili su crno-beli od gotovog veresiju, a so na ranu bio je i crveni karton, odnosno drugi žuti štopera Milana Mitrovića osam minuta pre kraja. Makar nešto dobro u tome je debi mladog Svetozara Markovića.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je posle ovakvog rezultata Partizan bez šansi i revanšu u Češkoj za sedam dana, ali će morati mnogo, mnogo ozbiljnije da shvate šta treba da rade. I da budu mnogo konkretniji, odnosno napadnu kada im se za to ukaže prilika. I da igraju svih 90 minuta, a ne do 20 minuta pred kraj.

Igrao se šah u Humskoj do 58. minuta, a onda je Đukić rešio da odigra na topa. A Partizan ima kamerunskog topa Leandrea Tavambu koji je glavom zakucao loptu sa peterca kao da sutra ne postoji i doneo veliku radost na stadionu u Humskoj. Ali posle toga se, kao po nepisanom pravilu, Partizan povukao pred svoj gol i kako je vreme odmicalo, bilo je jasno da će Česi doći u šansu da zatresu mrežu. I to se desilo deset minuta pre kraja, kada je Krmenčik ispostaviće se iz ofsajda uspeo da vrati jednu dugu loptu na penaltik a tamo je precizan bio Ržeznik.

Kod Viktorije je bila fascinatna činjenica da se radi o toliko uigranoj ekipi da svi igrači maltene u svakom trenutku i bez gledanja znaju gde se ko nalazi na terenu i gde će da krene da trči.

Generalno gledano Partizan je uspeo u dobrom delu prvog poluvremena da uspostavi igru i stvori nekoliko lepih situacija za pogodak, ali bilo je malo konkretnih završnih udaraca.

Prilično agresivno su obe ekipe ušle u utakmicu, gotovo kao da se za sedam dana neće igrati i revanš u Češkoj. Crno-beli su u uvodnim taktovima bili nešto opasniji predvođeni probuđenim Sumom koji je u devetom minutu šutirao visoko preko gola. Vrlo brzo je stigao odgovor opasnih Čeha preko najboljeg strelca Mihaila Krmenčika, ali je u 12. minutu Vladimir Stojković dobro reagovao.

Od tog trenutka Sejduba Suma kao da se prebacio u onaj uspavanji jeseni mod, mada je tempo evidentno opao na obe strane. Valjda su i jedni i drugi shvatili da mogu malo da povuku ručnu i da ne idu baš grlom u jagode. I u tom klaj-klaj ritmu je došao i 30. minut kada su borbeni Miroslav Vulićević i Danilo Pantić kreirali sasvim solidnu priliku, ali je ovaj drugi gađao preko gola.

Ta situacija kao da je konačno malo podigla temperaturu i na terenu i na tribinama, pa je Partizan "krenuo po protivnika". Suma i Pantić su u 32. minutu odigrali dupli pas koji je doveo maltene do gol šanse, ali je odbrana Viktorije intervenisala u poslednjem trenutku.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Partizan je imao u 35. minutu, kada je Tošić izbacio Sumu samog, ali je Aleš Hruška uspeo da uđe u šut vezisti crno-belih, a posle kornera koji je usledio i Leandre Tavamba je bio u prilici da glavom zatrese mrežu, međutim, na semaforu su ostali da svetle "krompiri".

PARTIZAN – VIKTORIJA PLZENJ 1:1 (0:0)
/Tavamba 58 - Rženznik 81/

Stadion Partizana
Gledalaca: 21.568
Sudija: Tasos Sidiropulos (Grčka)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević – Jevtović, Pantić - Tošić, Suma (od 71. Ivanović), Janković - Tavamba (od 90. Marković).

PLZENJ (4-2-3-1): Hruška – Ržeznik, Hubnik, Hejda, Limberski – Hrošovski, Horava – Petržela (od 61. Zeman), Kolarž (od 78. Čermak), Kopic – Krmenčik (od 90+1. Hori).

Piše: Marko Protić


tagovi

Leandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara