Odbijena najveća plata u istoriji fudbala!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.07.18. | 12:52

Kinezi džabe davali 100.000.000 evra po sezoni

Nije (samo) do novca. Da jeste, Kristijano Ronaldo bi zapucao u Kinu i postao ubedljivo najplaćeniji fudbaler u istoriji loptanja! Sve izvesnija selidba Portugalca u Juventus praćena je sportskim motivom, jer da je sledio samo finansijski aktuelni napadač Real Madrida bi se zaputio preko pola sveta i „odrao kožu“ Azijatima.

Marka u današnjem izdanju piše da je Ronaldo, neposredno pre poziva iz Torina, dobio ponudu neimenovanog kluba iz Kine. Tešku – sedite dok ovo čitate – ravno 100.000.000 evra godišnje. Na dve sezone. Dakle, ukupno 200.000.000 neto. Bez bonusa, bez ekonomskih prava na marketinško eksploatisanje lika i dela... Ko zna na koliko bi onda suma narasla.

Izabrane vesti

Svajedno, CR7 je odbio, jer ga, uverva najtiražiji madridski dnevnik, vode sportski motivi. Tako je bilo 2009. kad je kao dvostruki uzastopni finalista Lige šampiona stigao iz Mančester junajteda i za devet godina na stadionu „Santjago Bernabeu“ osvoijo 15 trofeja, između ostalog, četiri titule prvaka Evrope. Tako je i danas, pošto posle sukoba sa predsednikom Florentinom Perezom traži novi izazov i želi da pomogne Juveu da konačno razbije prokletstvo u napadu na „ušati pehar“.

Iako bi, da je rekao „da“ Kinezima postao najplaćeniji fudbaler sveta. Zarađivao bi duplo više od Lionela Mesija (50.000.000 evra po sezoni), daleko iza sebi ostavio bi Brazilca Nejmara (36.000.000), a svoju platu bi podigao za više od četiri puta (trenutno ima 23.000.000 evra).  Ovako, u Italiji će imati 30.000.000 evra – koliko je i tražio za ostanak u Realu, ali Perez nije dao – ali će ostati u Evropi i u jednoj od Liga petice imati šansu da nastavio neverovatan niz ličnih i kolektivnih uspeha koji su ga doveli do statusa najboljeg na svetu.

Marka objašnjava da bi Kristijano odlazak u Kinu doživeo kao „kraj karijere“, bez obzira što su se u najmnogoljudniju zemlju sveta poslednjih sezona otisnuli Tevez, Oskar, Hulk, Laveci, a nedavno i Meskerano. Smatra da se posle kineskog fudbala odlazi u penziju. A svoju je, dodaje list, projektovao u MLS ligi, gde je industrija sporta na mnogo višem nivou, pa je, možda, ipak i do novca.

FOTO: Action images


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara