Sangare (© PSV)
Sangare (© PSV)

Odbio Premijer ligu, hoće prvo da se dokaže u Holandiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 12:00

Ibrahima Sangare za 9.000.000 evra u PSV-u

Premijer liga NE, Eredivizija DA. Na zanimljiv način predstavio je PSV najnovije pojačanje. Kao da je želeo da pecne Engleze i(li) pokaže da se u eri modernog fudbala, kad mnogi gledaju samo kako da se dokopaju glamura, može naći igrač spreman da sluša razum i proceni da će se na holandskim terenima brže razviti nego na ostrvskim.

Otuda, Ibrahim Sangare u Ajndhovenu. Ugovor na pet godina i mesto u prvih 11 trenera Rodžera Šmita koji je insistirao na 22-godišnjem vezisti iz Obale Slonovače posle odluke da mu Jorit Hendriks više nije potreban. Osim toga, Šmit je tražio brzinu i snagu, a sve dobio u liku dosadašnjeg prvotimca Tuluza. Uprkos ispadanju iz Lige 1 Sangare je dokazao da može da igra na visokom nivou, što je potvrdilo i tržište, pa su ga Filipsovci ugrabili ispred premijerligaških klubova poput Sautemptona (Ralf Hasenhitl je želeo zamenu za Hojberga), Njukasla, po kuloarima se pominjao čak i Arsenal.

Izabrane vesti

I to je sam Sangare izabrao. Sautempton je nudio 10.000.000 evra, PSV 9.000.000, koliko ga je na kraju i platio. Suštinski nije to velika razlika, zbog čega je uprava francuskog kluba ostavila Ibrahimu da odluči gde želi da nastavi karijeru. Ugovor mu je ionako isticao sledećeg leta, a posle četiri godine saradnje čelnici su mu se odlužili tako što su ga pustili da prelomi. Odlučio je da potraži sreću u holandskom fudbalu, istom onom u kome su potencijal razvijali njegovi zemljaci Salomon Kalu (Fajenord), Vilfrid Boni (Vitese) i Vilfred Kanon (Den Hag).

Tražio je Sanagrea i Milan, međutim, nije bio istrajan. Na kraju je izabrao PSV i postao peto pojačanje Filipsovaca ovog leta posle Erana Zahavija, Filipa Maksa i dvojice golmana, Jvona Mvgoa i Vinseta Milera.

Ako se dokaže, Premijer liga mu neće pobeći...



tagovi

Ibrahim Sangare

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara