De Ketelare (© Reuters)
De Ketelare (© Reuters)

Ode najlošije pojačanje u novijoj istoriji Milana: De Ketelare u Atalanti za siću od 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 11:48

Uz mogućnost otkupa narednog leta, a bez opcije povratne kupovine

Došao, video i razočarao. Da je ostao Paolo Maldini možda bi Šarl de Ketelare dobio još jednu šansu da se dokaže u Milanu, ovako će otići kao jedno od najlošijih pojačanja u novijoj istoriji slavnog kluba.

Rosoneri su dogovorili sa Atalantom detalje saradnje koja podrazumeva selidbu Belgijanca u Bergamo, da pod komandama Đan Pjera Gasperinija oživi karijeru koja je po dolasku u Italju na stranputici. Jer, samo jedan namešten i nijedan (!) postignut gol momka koji je važio za velikog talenta kad je stizao iz Klub Briža predstavljaju razočaranje.

Izabrane vesti

Milan je pristao da se privremeno odrekne tako skupe i neisplative (u sportskom smislu) investicije. De Ketelare će u Atalanti provesti narednu sezonu kao pozajmljen fudbaler, za šta će Dea platiti 3.000.000 evra. Narednog leta, zavisino od toga bude li zadovoljna učinkom ofanzivnog veziste, imaće mogućnost da ga otkupi po ceni od 23.000.000 evra. Sve i da se to desi na San Siru neće pokriti uloženo, jer su u kasu Klub Briža prebacili 35.500.000 evra očekujući da momak zablista. A nije.

Šarl je pristao da promeni sredinu i već je krenuo nazad iz Sjedinjenih Američkih Država, gde se Milan nalazi na pripremama, kako bi u društvu menadžera kompletirao posao. U međuvremenu se očekuje da klubovi otklone poslednju tačku sporenja, jer je Milan insistirao da ubaci u ugovor povratnu klauzulu, odnosno cenu po kojoj bi mogao nekad u budućnosti da ga vrati na San Siro, bude li se desilo da De Ketelare najpre zablista u Bergamu i onda postane trajno vlasništvo Atalante. Boginja na to ne pristaje, a kako je Milanu u interesu da se reši propale investicije pristaće i na ovaj scenario.

Tako će Atalanta dobiti trku u kojoj su učestvovali još Olimpijakos, Aston Vila, Sosijeda, Marselj i PSV, a Šarl de Ketelare novu priliku da zablista, u sredini gde pritisak nije toliko veliki kao u taboru sedmostrukog prvaka Evrope.


tagovi

Šarl de KetelarMilanAtalantaLetnji prelazni rok 2023Transferi

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara