Ode Zvezda na rusku zimu! Borjan: Samo da ne moram u napad

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.18. | 08:58

„Branio sam već na niskim temperaturama“, kaže iskusni golman

Sa beogradskih nula stepeni, pravac Moskva. Tamo je trenutno minus sedam. Prognozira se da će u sredu, u vreme odigravanja utakmice, temperatura da se spusti čak i na minus 18, pitanje je da li će se u takvim uslovima fudbal uopšte igrati, međutim, protokol mora da se poštuje, pa je ekspedicija Crvene zvezde jutros otputovala u glavni grad Rusije, na revanš sa CSKA.

Bez izgovora, s jasnom namerom da se na VEB areni izbori plasman u osminu finala Lige Evrope. Makar i po snegu i ledu.
Igrao sam na niskim temperaturama dok sam branio u Kanadi i u Turskoj. Drugačije je igračima nego nama golmanima. Oni se kreću. Nadam se da neće biti potrebe da i ja idem u napad. Hladnoća ne sme da nam bude problem. Euforija postoji, kao zapete puške smo. Jedva čekamo da istrčimo na teren“, kaže Milan Borjan, golman crveno-belih.

Izabrane vesti

Ni štoper Vujadin Savić ne strahuje od mraza.
I u Srbiji je hladno, to neće biti problem. Kako nama, tako i njima. Nema puno da se priča, moramo da se adaptiramo na takve uslove. Potreban nam je gol, ali moramo da budemo pametni, ne smemo da srljamo. Potpisao bih rezultat 1:1“, rekao je Savić i dodao da odbrana mora da bude oprezna, jer su napadači CSKA, Musa i Vitinjo hitri.

Trener Vladan Milojević u Rusiju vodi 20 fudbalera. To su:
Golmani: Milan Borjan i Nemanja Supić;
Defanzivci: Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Srđan Babić, Damijan Le Talek, Milan Rodić, Stefan Hajdin;
Vezisti: Branko Jovičić, Mičel Donald, Uroš Račić, Nenad Krstičić, Nenad Milijaš, Nemanja Milić, Slavoljub Srnić, Luka Adžić, Nemanja Radonjić.
Napadači: Mohamed El Fardu Ben, Aleksandar Pešić.

Golgeter Ričmond Boaći se nije oporavio od povrede lista i propustiće revanš duel sa CSKA.

Crveno-beli će sutra odraditi trening na VEB areni kako bi se privikli na jaku zimu jer se očekuje da temperatura ide čak i do minus 18 sepeni Celzijusa.

 


tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara