Drama oko utakmice u Humskoj
Drama oko utakmice u Humskoj

Odgovor iz Superlige: I Partizan je bio da utakmica počne, samo sudija odlučuje o prekidu, nema novog meča

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.12.18. | 15:48

“Razumem nervozu, ali ovde smo sve uradili po proceduri“, kaže za MOZZART Sport Vladimir Bulatović i dodaje da je postojala ogromna razlika u okolnostima uoči današnjih mečeva i sinoćnjeg okršaja Partizana i Mačve

Pre dva dana je prilikom proglašenja idealnih 11 u jesenjoj polusezoni  direktor Superlige govorio o tome kako treba više da poštujemo domaći šampionat, da kao novinari i javnost manje insistiramo na nekim negativnim pojavama, a više promovišemo dobre strane takmičenja... Danas međutim Vladimir Bulatović nije imao izbora. O Superligi se ponovo govori u negativnom tonu i to ne rade novinari ili navijači. Priču potencira Partizan, jedini klub koji je u 21. kolu Superlige primoran da igra po snegu.

Svi ostali mečevi odloženi su za 24 časa, pa crno-beli imaju osnova da kažu da su stavljeni u neravnopravan položaj. U klupskom saopštenju direktno upiru prstom baš u Vladimira Bulatovića.
Razumem nezadovoljstvo, razumem nervozu, ali verujte da smo u ovom slučaju sve uradili po proceduri. Razumem naročito trenere i igrače, jer su mi oni najvažniji“, izlaže “odbranu“ Bulatović u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Takstativno odgovara na navode iz saopštenja crno-belh. Prvo o razgovoru koji je Bulatović uoči meča vodio sa generalnim direktorom Partizana Milošem Vazurom.
Jeste, razgovarali smo i tada sam rekao da utakmica treba da počne, a to su tada prihvatili i u Partizanu, pa imamo i izjave trenera oba kluba (Zorana Mirkovića i Darka Tešovića, prim.aut). Rekao sam i da će se igrati i sve ostale utakmice, ne bežim od toga, ali ako bude uslova. Međutim, sneg je u toku noći napadao više nego što je bilo ko mogao da očekuje. Prosto, ogromna je bila razlika u uslovima. Ja ne mogu da upravljam vremenom i padavinama“.

Proceduralno dakle nema nikakvih problema. Sve ekipe i danas su morale da dođu na mesto odigravanja utakmica, iako su znali da se neće igrati kapiteni su na centru morali da od sudija čuju odluke da li će se ili neće. Ali procedura je forma, a suština... Stiče se utisak da je Partizan zaista oštećen? Bulatović shvata da tako ispada, ali tvrdi da okolnosti od sinoć ne mogu da se porede sa ovim danas.
Sinoć nije postojalo osnova da utakmica ne počne. Kasnije su se i po mom mišljenju stekli uslovi za prekid, ali morate da znate da je glavnokomandujući dva sata pre i dva sata posle utakmice delegat, a tokom 90 minuta igre to je sudija“.

Vladimir Bulatović

Sudar Partizana iz Mačve sudio je Aleksandar Živković iz Niša.
Mi smo pokušali da preko delegata stupimo u kontakt sa njim, ali on je bio decidiran da može da se igra, a podvlačim – o prekidu utakmice odlučuje sudija. Zašto on nije prekinuo utakmicu? Nisam prava adresa za to pitanje, ali ne bih baš išao tako daleko i nazivao takvu odluku - krivicom“.

Utakmica je dakle odigrana, Partizan sada traži njeno poništenje. Postoji li u propozicijama prostor za takvo tumačenje?
Apsolutno ne! Ne postoje argumenti da se utakmica poništi. Utakmica je odigrana, a to je bitna razlika. Naravno, Partizan može da piše zahtev, ne odlučujem ja sam o tome, postoji tu komisija, ali...“, nedorečen je, ali i dovoljno jasan Bulatović.

Traži Partizan i reakciju Fudbalskog saveza Srbije?
FSS sa ovim nema veze, ovo je u nadležnosti Zajednice Superlige i mene lično kao direktora, završava.

Za sada. Teško da će crno-beli stati na ovome.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zajednica Super ligeVladimir Bulatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara