Odgovor Murinju iz Londona - izjednači Van Dajkov rekord ili pošalji Marsijala i pare

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 09:49

A sledećeg leta, istog štopera može da dobije za tri puta manju sumu

Ako hoće Tobija Aldervajrelda ovog leta, Mančester Junajted će morati da plati 75.000.000 funti! I da izjednači rekord Virdžila van Dajka kao najskupljeg defanzivca svih vremena. To je odgovor Totenhema na želju Žozea Murinja da angažuje belgijskog štopera koji je nezadovoljan u severnom Londonu....

Murinjo ima i drugu opciju. A to je da u priču uključi Entonija Marsijala kojeg žele Sprasi i da pride doda još dvadesetak miliona. Međutim, Portugalac ne želi da šalje Marsijala u Totenhem. Tačnije, jedini uslov koji je postavio za prodaju Marsijala je da Francuz ne ode u redove nekih od direktnih rivala u Premijer ligi, a Totenhem to svakako jeste.

Izabrane vesti

Aldervajreld ima ugovor do sledećeg leta sa Totenhem, ali londonski klub ima opciju da ga produži za još jednu sezonu što će sasvim sigurno uraditi kako bi ovog leta dobio veći kapacitet u pregovorima oko prodaje. Kada Totenhem aktivira dodatnu godinu iz ugovora, Aldevajreldu će se aktivirati i fiksna otkupna klauzula od 25.000.000 funti. Dakle, ni Totenhemu se ne isplati da Belgijanac čeka sledeće leto u klubu.

Murinjo je veoma zainteresovan za bivšeg Atletikovog štopera koji je nezadovoljan ponuđenim uslovima odbio produžetak ugovora u Totenhemu. Na Old Trafordu bi dobio finansije uslove kakve zahteva i koje Totenhem ne može da mu ponudi. Verovalo se da će Totenhem ovog leta tražiti oko 55.000.000 evra za Belgijanca, ali gazda Levi je promenio mišljenje jer smatra da njegov štoper ne vredi ni funtu manje od Virdžila van Dajka kojeg je Liverpul zimus platio 75.000.000 funti.

Teško je očekivati da će Murinjo pristati na te uslove i vrlo je verovatno da će se ova transfer saga odužiti tokom celog prelaznog roka. Pored Mančester Junajteda, za Aldervajrelda je zainteresovan i Mančester Siti, ali ni oni neće platiti ono što je Totenhem istakao kao aktuelnu cenu. Gazda Levi verovatno pokušava da izboksuje maksimalnu cenu, ali rizikuje da mu igrač ostane u klubu još jednu sezonu i potom ode za daleko manji novac...

(FOTO: Action images)


tagovi

Tobi AlderveireldLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara