Odjeknula Lukina bomba na praznom Velodromu – Radonjić kumovao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.09.18. | 20:48

Mladi reprezentativac Srbije doneo pobedu Ajntrahtu u Marselju – 2:1

Nije ga bilo u startnoj postavi Ajntahta na početku ove sezone, ali je sekvencom u Marselju Luka Jović pokazao da bi i ovo mogla da bude njegova godina. Mladi reprezentativac Srbije je u 89. minutu bombom iz kolena doneo pobedu Bundesligašu na praznom Velodromu - 2:1.

Do tog momenta videli smo izjednačenu utakmicu, nešto više šansi imao je domaćin. Međutim, očigledno je da je trener gostiju Adolf Hiter pogodio u centar mete kada je u 75. minutu na teren poslao srpskog napadača umesto Alea.

Izabrane vesti

Imao je Ajntraht igrača manje, međutim gosti su bili hrabri. Čekali su šansu i sačekali. Svemu je prethodilo loše ispucavanje Nemanje Radonjića, fudbaleri Ajntrahta su došli do lopte i razmenili nekoliko pasova. Lopta je odskočila ispred Jovića koji je brutalno šutirao i pogodio levi gornji ugao.

Na taj način Ajntraht je napravio malo iznenađenje. Niko nije očekivao da će tim iz Frankfurta tako stići do celog plena. Posebno, što je domaćin pogotkom Okamposa vodio sa 1:0 od trećeg minuta. Međutim, ekipa Ajntrahta za koju su igrali od prvog minuta Filip Kostić i Mijat Gaćinović počela je brzo da pokazuje znake života. Meču između francuskog i nemačkog ligaša nedostajal je samo publika. Bilo je šansi na obe strane. Velike probleme pravio je Ale odbrani Marselja, na drugoj strani promašivali su Paje i Okampos. Kako je vreme prolazilo Ajntraht je bio sve opasniji i opasniji. Gosti su izjednačili posle prekida i odličnog udarca glavom Tora.

Marselj je imao nekoliko poluprilika, isto tako pretio je i Ale. Od trenutka kada je ušao u igru Luka Jović je bio našpanovan, lepo ga je slušala lopta. Pravovremeno je odlagao na stranu. Bio je to nagoveštaj onog što ćemo videti u 89. minutu. Radonjić je neprecizno ispucao loptu, razvio se napad Marselja i onda sjaj Luke Jovića

U istoj grupi Lacio je na Olimpku savladao kiparski Apolon sa 2:1, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Iako su Nebeskoplavi poveli posle stvarno lepe akcije i pete Kaiseda za strelca Luisa Alberta u 14. minutu, Lacio se suočio sa potpunom dominacijom gostiju posebno u drugom poluvremenu.

U dresu tima iz Limasola dobrim potezima je prednjačio nekadašnji prvotimac Partizana i OFK Beograda Saša Marković i to sa brojem 10 na leđima, a najbliži pogotku bio je u 80. minutu kada je pogodio stativu iz slobodnog udarca sa velike distnce. Bukvalno u sledećem napadu Lacio je stigao do drugog gola sa bele tačke preko Ćira Imobilea.

Gosti su stigli do počasnog pogotka u 88. minutu. 

LIGA EVROPE, prvo kolo:

Grupa G:

Rapid Beč - Spartak Moskva 2:0 (0:0)
/Muldur 50, Murg 68/

Viljareal - Rendžers 2:2  (1:0)
/Baka 1, Moreno 69 – Arfild 67, Laferti 76/

Grupa H:

Lacio - Apolon Limasol 2:1 (1:0)
/Luis Alberto 14, Imobile 84pen - Zelaja 88/

Marselj - Ajntraht 1:2 (1:0)
/Okampos 3 – Toro 52, Jović 89/

Grupa I:

Bešiktaš - Sarpsborg 3:1 (0:0)
/Babel 51, Roko 69, Lens 82 - Zakarijasen 90/

Genk - Malme 2:0 (1:0)
/Trosar 37, Samata 71/

Grupa J:

Akhisar - Krasnodar 0:1 (0:1)
/Klaesen 26/

Sevilja - Standard 5:1 (2:1)
/Banega 8, 74pen, Vaskez 41, Ben Jeder 49, 70  – Đenepo 39/

Grupa K:

Dinamo Kijev – Astana 2:2 (2:1)
/Cigankov 11, Garmaš 45+1 – Aničić 21, Murtazjajev 90/

Ren - Jablonec 2:1 (1:0)
/Sar 31, Ben Arfa 90pen – Travnik 54/

Grupa L:

PAOK – Čelsi 0:1 (0:1)
/Vilijan 7/

Videoton - BATE Borisov 0:2 (0:1)
/Tuominen 27, Filipenko 84/

Od 21.00…

Grupa A:

AEK Larnaka – Cirih
Ludogorec  - Leverkuzen

Grupa B:

Seltik – Rozenborg
RB Lajpcig - RB Salcburg

Grupa C:

Kopenhagen - Zenit
Slavija Prag - Bordo

Grupa D:

Dinamo Zagreb - Fenerbahče
Spartak Trnava - Anderleht

Grupa E:

Sporting - Karabag
Arsenal – Vorskla

Grupa F:

Didelanž - Milan
Olimpijakos -Betis

(FOTO: Action Images)


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara