Stiven Bergvajn i Dušan Tadić (©AFP)
Stiven Bergvajn i Dušan Tadić (©AFP)

Odlazi i novi kapiten: Posle Tadića i Bergvajn diže ruke od Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 14:04

Holanđanin gleda ka Bliskom istoku…

Dušan Tadić je video u kom smeru plovi Ajaksov brod i – digao sidro. Pljuštale su kritike na račun kapitena dok je bio u Amsterdamu, a nije im bilo potrebno mnogo da shvate koliko je zapravo bio bitan za tim. Klub je bez njega zapao u još veću krizu, dotakao je dno i uskoro bi mogao da ostane bez još jednog kapitena.

Stiven Bergvajn dobio je traku, međutim, igraču koga su Kopljanici pre godinu dana otkupili od Totenhema za rekordnih 31.250.000 evra ne ostaje se na Johan Krojf areni. I on bi da digne ruke od Ajaksa i ode na – Bliski istok.

Izabrane vesti

Saudijska Arabija, Katar ili Ujedinjeni Arapski Emirati? Nije ni bitno, samo da ode. Već je uposlio oca i poslao ga da ispita teren. Dakle, ni po koju cenu se Stivenu Bergvajnu ne ostaje u Amsterdamu, ne namerava više tamo da troši dane. Otići će, verovatno, godinu i po dana po dolasku u klub.

Holandski reprezentativac ne želi da predvodi Ajaks u teškim vremenima, ne želi da čeka da klub ponovo stane na noge, a pojačanja da konačno prorade. Posrnuli velikan je letos na 11 igrača utrošio 109.000.000 evra i niko nije zatresao mrežu. Sportski direktor Sven Mislintat je otpisan, promenjen je i trener, na užarenu klupu seo je Džon van et Šip. I debitovao pobedom.

Bio je to prvi trijumf Kopljanika u Erediviziji još od sredine avgusta, zahvaljujući njemu su isplivali iz opasne zone, a kapiten Stiven Bergvajn postigao je prvi gol. Pogodio je protiv Volendama, pogodio i na startu sezone protiv Heraklesa. Ali, ni njemu statistika nije impozantna (pet golova i tri asistencije na dva fronta), mada odskače od teškog proseka.

Ipak, u arapskom svetu se učinkom neće preterano opterećivati kada budu pregovarali i sklapali dogovor. Sada im je važno da privuku što više velikih imena.




tagovi

AjaksStiven Bergvajn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara