Mbape (© Reuters)
Mbape (© Reuters)

Odložen potpis Kilijana Mbapea za Real: Ništa pre polovine marta, a onda ugovor na šest godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 11:45

Iz poštovanja Madriđana prema PSŽ-u

Treća će možda biti sreća, čak i da se desi, potpis neće „pasti“ pre trećeg meseca naredne godine. Ostaće Kilijan Mbape u Pari Sen Žermenu do kraja sezone, igraće dvomeč sa Realom u osmini finala Lige šampiona, kako bod da se završi taj duel nosiće dres francuskog kluba još malo, jer u Madridu ne planiraju napad na francuskog napadača tokom januara.

Štaviše, u izdanju od utorka As prenosi informaciju da su na stadionu „Santjago Bernabeu“ odlučili da „Operaciju Mbape“ odlože dok je prođe najzanimljiviji evropski okršaj u ovom trenutku. Kako je prvi meč na programu 15. februara u Parizu, a revanš 9. marta u glavnom gradu Španije, Kraljevski klub će se pritajiti sve dok ne bude poznat putnik u četvrtfinale, a onda će ponovo krenuti po prvaka sveta iz Rusije 2018, uveren da će ga, za razliku od prethodna dva pokušaja, napokon dobiti.

Izabrane vesti

Štaviše, As ističe da već sad Real Madrid ima u džepu predugovor sa Kilijanom, što je teško dokazivo (ne i nemoguće), jer tek sa 17 dana Mbape zvanično dobija dozvolu da pregovara za drugim klubovima. U njegovom slučaju postoji samo jedan. Beli. Prema nepotvrđenim saznanjima, krilni napadač je već dogovorio prelazak tako što se obavezao na šestogodišnju saradnju, s tim da ništa od toga ne izlazi u javnost.

Čak je i Real na stanovištu da ne uznemirava mladog asa koji će biti pod enorminim pritiskom uoči osmine finala. Sa obe strane. Kad je već tako, Florentino Perez i ljudi iz njegovog okruženja su rešili da stopiraju sve akcije i tek sredinom marta ponovo aktuelizuju priču o selidbi. Još ako stvarno imaju taj papir kojim dokazuju da je Mbape njihov igrač u budućnosti...

Osim što ne žele da remete Kilijana, u Realu gaje ogromno poštovanja prema Naseru Al Kelaifiju i baš zbog dobrih odnosa sa predsednikom Pari Sen Žermena su rešili da ćute. Čak su i na Parku prinčeva svesni šta sledi. Na pritiskaju više autora 13 golova i 12 asistencija na 23 utakmice ove sezone da produži ugovor oročen do leta.

Ne kaže se slučajno – zatišje pred buru.


tagovi

Liga šampionaPari Sen ŽermenReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara