Hari Megvajer (Foto: ©Reuters)
Hari Megvajer (Foto: ©Reuters)

Odmori Megvajera, daj šansu nekom drugom

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 19:20

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Dimitar Berbatov komentarisao igru bivšeg kluba u gradskom derbiju i posavetovao Ralfa Rangnika

Tri dana prošla su od mančesterskog derbija, ali u crvenom delu grada i dalje komentarišu sramotnu partiju svojih ljubimaca, ako se aktuelni igrači Junajteda mogu nazvati tako. Javljali su se u prethodnom periodu brojni nekadašnji fudbaleri kluba sa Old Traforda, a svoju ocenu prošlonedeljnog izdanja Crvenih đavola dao je Dimitar Berbatov.

Nekadašnji bugarski reprezentativac i bivši napadač Junajteda priznaje da je razočaran zalaganjem i manjkom ideja ekipa Ralfa Rangnika koji je rezultatirao debaklom protiv Mančester Sitija u nedelju (4:1).

Izabrane vesti

"Bio sam ljut i tužan zbog Junajtedovog izdanja protiv Sitija. Bilo je neprihvatljivo”. Ne govorim samo o drugom poluvremenu, već o oba. Junajted nije imao plan. Ako i jesu, nisu ga se držali. Sitijevi talentovani igrači uspeli su da iskoriste slabosti Junajteda", prenosi Dejli Mejl reči Dimitra Berbatova.

Prisetio se bivši fudbaler između ostalih Leverkuzena, Totenhema i Monaka perioda provedenog u Junajtedu i kako je to izgledalo u njegovo vreme kada stvari ne bi išle po planu, da bi potom kritike usmerio ka pojedincu, konkretno kapitenu Hariju Megvajeru koji se doduše već duže vreme nalazi na meti istih.

"Sve u vezi meča me je razočaralo. Junajted je nedosledan. Ne vidim nikakve naznake plana kada ih gledam. Na papiru imaju talentovanu ekipu, ali to ne pokazuju na terenu. Igrači i trener bi trebalo da se zapitaju:'Šta više možemo da uradimo? Kako da još više doprinesem timu?'. Moraju da preuzmu odgovornost. Igrao sam sa nekim velikim vođama u Junajtedu kao što su Nemanja Vidić i Vejn Runi, i kada stvari nisu išle dobro po tim, prst se uvek upire u kapitena. Hari Megvajer može mnogo bolje. On to zna. Greške koje pravi ne dozvoljavaju mu da predvodi tim. On treba da ispravi svoje pozicioniranje i poradi na donošenju odluka."

Predlaže Berbatov Rangniku da bi trebalo da odmori Megvajera, da mu da vremena da malo ohladi glavu.

"Nije lako kada ste pod pritiskom, ali i sam sam bio u takvoj situaciji i to je prirodno kada igraš u vrhunskom klubu. To je sastavni deo profesionalizma, morate da se nosite sa tim. Ralf Rangnik bi trebalo da istupi ovde, možda treba da odmori Megvajera i da šansu nekom drugom", zaključio je Bugarin.



tagovi

Hari MegvajerMančester JunajtedDimitar Berbatov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara