Odmorni Dinamo dobija Eternul

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 13:08

Svi ishodi su potpuno realni, ali usuđujemo se da vam predložimo keca

I Rumuni imaju svoj Eternul, odnosno večiti derbi – sudar dva najbolja kluba iz prestonice i dva najomiljenija kluba u državi. Prema nekim procenama, za bivšu Steauu koja se sada zove FCSB navija 44 odsto ljubitelja fudbala u ovoj zemlji, a za Dinamo 16 procenata. Rumunski El klasiko, kako ga još zovu, spada među osam najljućih rivalstava u evropskom fudbalu, a datira od 1948, kada su osnovani Crveni psi (FCSB je godinu dana stariji).

Domaći imaju malo bolji međusobni bilans u prvenstvenim okršajima, a iako su na njima remiji bili najčešći, na minulih šest (od toga dva u kupu) pet puta su došli kečevi, a jednom dvojka. No, ako već želite da se oslonite na neki trend, najbolje je da se opredelite za 2+ pošto su na devet od prethodnih 10 derbija pala bar dva gola (samo je onaj poslednji, odigran u septembru, završen rezultatom 1:0 za FCSB).

Izabrane vesti

Gosti se s Klužom bore za lidersku poziciju, dok Dinamo ima čak 13 bodova manje, ali je u malo boljoj seriji – šest kola bez poraza, naspram protivnikovih pet. Međutim, Dinamo je u dosadašnjem delu šampionata bolje partije pružao na gostovanjima nego pred svojim navijačima, koji su bili svedoci na čak pet poraza. FCSB je sjajan domaćin, no ni na strani ne igra loše (svega tri izgubljena susreta, od kojih je samo onaj u Jašiju bio istinsko iznenađenje).

Svi ishodi su potpuno realni, ali pošto Dinamo poslednjih godina uglavnom pobeđuje kada dočekuje gradskog rivala, koji će ovom prilikom biti nešto umorniji zbog obaveza u Evropi usudićemo se da vam preporučimo keca, ali i GG.

RUMUNIJA 1 - 25. kolo

Petak:

Gaz Metan - Juventus 0:0

Voluntari - Univerzitatea 0:1 (0:1)
/Banču 33/

Subota:

Sepsi - Konkordija 1:1 (1:0)
/Tandija - Deconu 70/

Kluž - Astra Đurđu 2:0 (1:0)
/Kulio 9, Cukudean 67/

Nedelja:

17.00: (3,90) Poli Temišvar (3,05) CSMS Jaši (2,15)
19.45: (3,60) Dinamo Bukurešt (3,05) FCSB (2,25)

Ponedeljak:

19.45: (1,92) Vitorul (3,40) Botošani (4,20)

*** Kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara