Mladi igrači OFK Beograda
Mladi igrači OFK Beograda

OFK Beograd pobedio s 10:0, Karaburma opet živi za fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 18:00

Rekrodni trijumf posrnulog velikana u Srpskoj ligi Beograd

Kroz jednu od najvećih organizacionih kriza u 107-godišnjoj istoriji prolazi OFK Beograd, a svetlo na kraju mračnog tunela ljubiteljima Romantike, koji stvarno pate zbog sudbine plavo-belih sa Karaburme, stiglo je danas u vidu ubedljive pobede od čak 10:0 nad ekipom Stepojevca u okviru 14. kola Srpske lige Beograd.

Velikan srpskog fudbala se srozao poslednjih godina, dotakao vode amaterskog takmičenja sa nagomilanim dugovima, pa su i rezultati u trećeligaškom rangu ove jeseni bili šareni kao posledica tog pada. Međutim, pozitivnog pomaka ima.

Izabrane vesti

U klubu je od nedavno nova uprava predvođena beogradskim advokatom Ninom Došenom Majkićem, nekadašnjim prvotimcem plavo-belih, koji kao predsednik Upravnog odbora u saradnji sa legendarnim Ilijom Petkovićem (predsednik Skupštine) pokušava da probudi uspavanu Romantiku.

Nije im lako, u fudbalu se danas teško pronalaze sredstva, ali svesni odgovornosti i čuvanja tradicije velikana srpskog fudbala, morali su da zasuču rukave i počnu rekonstrukciju, stepenik po stepenik.

Posle serije loših rezultata i plasmana u zoni ispadanja u Srpskoj ligi Beograd, OFK Beograd je početkom novembra promenio trenera, a dolazak Uroša Kalinića, nekadašnjeg trenera Dorćola i Grafičara (i rođenog brata glumca Milana Kalinića), ispostavio se kao pun pogodak, pošto je pod njegovim vođstvom tim počeo da ređa pobede.

Tako su Romantičari trenutno u seriji od tri vezana trijumfa kojoj posebnu čar daje ona jutrošnja od, kao što rekosmo, čak 10:0. To je ujedno i jedna od najvećih pobeda u istoriji OFK Beograda, a izvojevao ju je mladi tim u sastavu: Vraneš, Marković, Nedeljković, Mirković, Ignjatović, Ristović, Rakić, Veličković, Mitrović, Basara i Radojković. Igrali su i Isaković, Martinović i Milić.

Karaburma opet živi za fudbal...

SRPSKA LIGA BEOGRAD

Foto: www.ofkbeograd.co.rs


tagovi

OFK BeogradSrpska liga Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara