Domagoj Vida (levo) i Ognjen Vukojević
Domagoj Vida (levo) i Ognjen Vukojević

Ognjen Vukojević žrtvovan zbog "Slava Ukrajini", napušta klupu Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 15:09

Domagoj Vida prošao samo sa opomenom za provociranja Rusije nakon pobede u četvrtfinalu

Političko-sportski skandal koji je, može se slobodno reći, grdno uvredio domaćine Svetskog prenstva u fudbalu, kada su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević preko društvenih mreža na snimku poručili nakon pobede nad Rusijom "Slava Ukrajini", dobio je logičan zaključak. Pomoćnik selektora Zlatka Dalića, Vukojević odstranjen je iz stručnog štaba, dok je Vida "preživeo"!

Bio je to, može se slobodno reći primitivan postupak pre svega prema domaćinima koji su se, svedok je i naš dopisnik sa SP Darjan Nedeljković, potrudili da svima bude potaman, "ma koje vere bili". Njih dvojica su Rusima tako "uzvratili" uzvikom kojim se služe ukrajinski nacionalisti i neofašisti i nije ni čudo da su se ovi našli strašno uvređenim. Odmah je reagovala FIFA, uručivši im opomene, što je uradio i FS Hrvatske pritom se javno izvinivši Rusima. To očigledno nije bilo dovoljno, što se moglo zaključiti iz izjava ruskih zvaničnika, pa je fudbalski savez naših komšija pod pritiskom morao da učini potez više i tako definitivno pokaže kajanje. Tako je Ognjen Vukojević zapravo svesno žrtvovan zbog lične i Vidine gluposti.

Izabrane vesti

"Razumem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih žele da budemi teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želeo sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio učešće na SP. Međutim, razumem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i izvinjavam se ruskoj javnosti ako su doživeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Biću njihov najveći navijač do samog kraja!", stoji na sajtu HNS-a

Treba imati na umu da su njih dvojica igrali za ukrajinske klubove, da dobro znaju šta su "poručili" u videu, te da je u pitanju čista provokacija i poniženje Rusa.

Hrvatska i Engleska će se boriti za finale SP u sredu od 20 časova protiv Engleske.

Foto: Action IMAGES


tagovi

FIFADomagoj Vidaognjen vukojevićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara