Olimpijakos široke ruke: Martinsu 1.000.000 po sezoni, premije i za osvajanje Lige šampiona?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 13:41

Portugalcu ugovor iz snova!

 Dve godine u Atini i nijedan trofej u Olimpijakosovoj vitrini. Međutim, trebalo bi da stigne sad kad se nastavi prvenstvo u Grčkoj. Uprava na čelu sa Evangelosom Marinakisom očigledno je zadovoljna radom šefa struke, pa je Pedro Martins danas nagrađen novim ugovorom do 2022. godine. I to ne bilo kakvim, no za balkanske uslove poprilično bogatim.

Naime, kako piše lokalna Gazzeta.gr Martins će u naredne dve sezone prihodovati oko 1.000.000 evra godišnje. I to nije sve, jer bi mogao da u svakoj sezoni prihode popravi za dodatnih 600.000 evra ako osvoji titulu u Grčkoj i pride dovede ekipu do grupne faze Lige šampiona.

Izabrane vesti

Dakle, ako bi u obe sezone uspeo da bude i prvak i zaigra u Ligi šampiona Portugalac bi sa sve premijama mogao da do 2022. zaradi i celih 3.200.000 evra.

Nismo sasvim sigurni, ali prilično smo uvereni da nijedan drugi trener na Balkanu nema baš tolika primanja. A i ona bi mogla da budu i veća, jer je Marinakis u ugovor ubacio i klauzulu o premijama u slučaju Olimpijakosovog osvajanja Lige Evrope ili čak i Lige šampiona?! Nismo baš sigurni da će se to desiti u naredne dve sezone, ali možda je to i detalj kojim je gazda Olimpijakosa želeo da pokaže Martinsu koliko veruje u njegov rad.

Takav ugovor naravno ima i svoju cenu. Ako neki drugi klub bude hteo da Olimpijakosu otme Martinsa moraće da plati obeštećenje: okruglo 4.000.000 evra.

Martinsov Olimpijakos inače u proseku osvaja 2,21 boda po ligaškom meču i sve to u eri u kojoj atinski crveno-beli nisu igrački tako dominantni kakvi su bili recimo u doba Ernestea Valverdea. Zbog toga pojedini mediji Martinsa već zovu “novim Bajevićem“, jer je samo još proslavljeni srpski trener bio toliko uspešan.


(Foto: AFP)


tagovi

OlimpijakosPedro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara