Andrija Živković (©AFP)
Andrija Živković (©AFP)

Olimpijakos za duplu krunu, Živković sa crno-belima juri utešni trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 14:34

Na Olimpijskom stadionu u Atini igra se finale Kupa Grčke. Crveno-berli dominiraju ove sezone u zemlji Helena. Nekadašnji igrač Partizana i Benfike glavni adut PAOK-a

Dupla kruna ide u Pirej ili se utešni trofej seli na stadion Tumba u Solunu? Odluka pada večeras (20.00) na Olimpijskom stadionu u Atini u 79. izdanju Kupa Grčke. Neće biti navijača u prestonici Helena usled strogih mera usled pandemije virusa korona, za razliku od većine zemalja u Evropi gde se publika polako vraća na stadione.

Crveno-beli iz Pireja su nadmoćno odbranili tron u Grčkoj sa čak 26 bodova više od današnjeg rivala. Najbolji igrač solunskih crno-belih ove sezone je Andrija Živković koji se posle tavorenje u Benfiki opet vratio na veliku scenu u crno-belom dresu. Postgao je 10 pogodaka u šampionata Helena. Boje Olimpijakosa brani nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Lazar Ranđelović, ali bivši igrač niškog Radničkog nije u prvom planu kod portugalskog trenera Pedra Martinsa.

Izabrane vesti

Grčki velikani igali su sedam puta u finalima Kupa Grčke, a Olimpijakos je pobedio pet puta. Crveno-beli večeras traže četvrtu duplu krunu u 21. veku.

"Dupla kruna je sama po sebi motivacija. Finale je uvek različito u odnosu na prethodne utakmice. Želimo da igramo svoju igru, da ne pravimo mnogo grešaka i pokažemo kvalitet“, rekao je trener Olimpijakosa Martins.

20.00: (2,00) Olimpijakos (3,25) PAOK (3,70)

Za Olimpijakos neće igrati štoper Ba, dok se očekuje da iskusni defanzivac Papastatopulos budu u startnih 11 iako nije 100 odsto spreman. Trenirao je prethodnih dana i stisnuće zube u poslednjem meču sezone u Grčkoj. Najviše se očekuje od napadača Jusefa El Arabija, strelca 22 golova ove sezone, najviše u šampionatu Helena. Za Ranđelovića je i na ovom meču predviđena klupa za rezerve.

PAOK je tri puta uzastopno osvajao Kup Grčke od 2017. do 2019. godine, ali prošle sezone nije uspeo da podigne trofej. Za crno-bele neće igrati Ingason. Kantouri je pod znakom pitanja. Solunski crno-beli su završili sezonu sa dva minimalna poraza u prvenstvu od Olimpijakosa u Pireju i Astersasa na Tumbi, ali su uspeli da stigne do druge pozicije.

Ove godine ova dva tima su odigrali četiri utakmcie. Bolji je bio Olimpijakos koji je dva puta slavio, PAOK je bio uspešniji jednom, dok je duel 13. januara završen bez pobednika. Kada igraju ljuti rivali ne dolazi veliki broj golova u poslednje vreme. Na sedam prethodnih mečeva samo je jednom bilo tri ili više pogodaka.

U slučaju da posle 90 minuta ne bude pobednika, igraće se produžeci i eventualno jedanaesterci. Utakmicu će suditi Holanđanin Makeli.

GRČKA – FINALE KUPA (ATINA – JEDAN MEČ)

Subota

20.00: (2,00) Olimpijakos (3,25) PAOK (3,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

OlimpijakosPAOKGrčkaKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara