"Meleg"
"Meleg"

Omladinac Vojvodine potpisao za Ajaks

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.01.13. | 12:43

Srpski reprezentazivac do 17 godina obavezao se na troipogodišnju vernost Kopljanicima...

MelegDoskorašnji fudbaler Vojvodine Dejan Meleg novi je član Ajaksa. Posle niza pregovora između dva kluba mladi vezista je potpisao troipogodišnji ugovor sa slavnim holandskim klubom.

Mladi Srbin je u decembru već bio pred vratima Ajaksa, ali dogovor nije postignut pošto je predsednik Vojvodine Ratko Butorović odlučio da stopira transfer.

Ajaks je odmah po potpisivanju ugovora podneo zahtev za dobijanje radne dozvole pošto Meleg nije odigrao dovoljno profesionalnih mečeva u karijeri.

Čini se da je Srbija i te kako interesantna holandskim klubovima s obzirom da je ovo još jedan u nizu odlazaka mladih fudbalera iz Srbije u zemlju Lala. Meleg je treći igrač Novosađana koji svoje uhlebljenje traži u Holandiji. Pre njega to su učinili Dušan Tadić i Igor Đurić.

Zanimljivo, ovo je već drugi dobar posao Vojvodine u zimskom prelaznom roku. Dok večiti rivali Zvezda i Partizan muče muku da zarade od prodaje igrača (i kada uspeju igrači ne odlaze u neki veliki klub), Voša je pored Melega realizovala i transfer Miroslava Stevanovića u Sevilju.

Meleg je za Vojvodinu odigrao svega sedam mečeva, a debitovao je u septembru 2012. godine u porazu svog tim protiv Partizana (0:3). Za omladinsku reprezentaciju nastupao je na 18 mečeva i postigao devet golova.

(FOTO: N Press)

Izabrane vesti


tagovi

AjaksDejan MelegEredivizijaEvropaHolandijaVojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara