Marko Lazetić proslavlja gol protiv Makedonije (©MN Press)
Marko Lazetić proslavlja gol protiv Makedonije (©MN Press)

Omladinci Srbije overavaju prolaz protiv najslabije reprezentacije na svetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 10:09

Selekciji Orlića do 19 godina u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od 13 časova u Skoplju biće rival San Marino. Ukoliko izabranici Jovana Damjanovića trijumfuju, obezbediće i matematički plasman u narednu fazu

Fudbalska reprezenrtacija Srbije do 19 godina je ključni deo prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odradila u 1. kolu. Pobedom nad domaćinom turnira Makedonijom (2:1) osvojila je verovatno ključna tri poena, pa ove nedelje od 13 časova na stadionu Đorče Petrov u Skoplju može da obezbedi prolaz dalje ukoliko savlada San Marino.

Trijumf nad Makedonijom je izvojevan golovima Marka Lazetića, a utisak je samo donekle pokvario primljen gol u finišu meča. Ipak, tim koji je selektirao Jovan Damjanović ima puno pravo da bude prezadovoljan, ali svakako mora dovoljno ozbiljno da shvati današnji susret.

Izabrane vesti

Činjenica je da bi svaki eventualni neuspeh bio katastrofa, jer San Marino nije samo autsajder, već je reč o selekciji čija A reprezentacija je ubedljivo poslednja na FIFA rang listi. Svako ko teži plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se odigrati sledećeg leta na Malti ne sme ni da pomisli da odigra neizvesnu utakmicu sa San Marinom.

Reč je o selekciji koja je od poslednjih 45 utakmica u svim takmičenjima doživela 44 poraza! Jedini izuzetak bila je prijateljska utakmica sa omladincima Gibraltara i pobeda sa 4:0. Selekcija Norveške se nije preterano oznojila u 1. kolu, ali ni proslavila. Slavila je sa 2:0, od čega je drugi gol Erik Flataker postigao iz penala u 88. minutu.

13.00: (1,01) Srbija (15,0) San Marino (30,0)

Srbija je u ovom uzrastu samo jednom u novijoj istoriji igrala protiv San Marina, takođe u evropskim kvalifikacijama 2014. godine. Tada je rutinski slavila sa 4:0, uz dva gola Danila Pantića i po jednim Luke Jovića i Marka Grujića. To je bila ona generacija koja se kasnije kroz EURO plasirala na Mundijalito na Novom Zelandu, a potom ga i osvojila.

U ovim kvalifikacijama će u poslednju, elitnu rundu, plasman da izbore po dve ekipe iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana ekipa iz svih grupa. Žreb za nju biće održan 8. decembra u Nionu, a odigraće se na proleće. Za kontinentalni šampionat je preostalo još samo sedam viza, pošto je Malta kao domaćin uzela jednu.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KVALIFIKACIJE ZA U19 EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

Grupa 10, nedelja

13.00: (1,48) Norveška (4,20) Makedonija (6,00)

13.00: (1,01) Srbija (15,0) San Marino (30,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijeomladinska reprezentacija SrbijeEURO U19Evropsko prvenstvo U19Srbija U19reprezentacija San MarinaSan Marino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara