ON JE TOP KLASA! Jović pred Barsinim direktorima kupio kartu za Kataloniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.19. | 22:50

Sjajnim golom srpskog reprezentativca tim iz Franfurta slavio na Meaci (1:0) i plasirao se u četvrtfinale Liga Evrope

Došli, videli, i možda odlučili da kupe golgetera svetske klase! Cele sezone blista u dresu Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović, ali bolji trenutak da još jednom demonstira talenat od večerašnje utakmice na Đuzepe Meaci nije mogao da izabere.

Put Milana krenuo je kompletan bord Barsinih direktora. Bili su tu Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes. Imali su šta da vide. Ajntraht je stigao do trijumfa protiv Intera (1:0), a Luka Jović je još jednom pokazao da je veliki. Toliko veliki da može da stvara nespokoj direktnim rivalim kada ga tuku, udaraju... Moguće je da večerašnjom partijom nekadašnji član Crvene zvezde kupio sebi kartu za Kataloniju... Jer sigurni smo da će Barsini ljudi odneti pozitivan izveštaj sa Nou Kamp.

Izabrane vesti

Ne radi se samo o golu u petom minutu. Dok je imao snage u nogama i plućima Jović je igrao pefektno. Znao je iz prve da odigra loptu i otvori kontru saigračima, znao je da se pobije u defanzivi i sa leđa otme čistu loptu Škrinjaru i Borhi Valero. Bio je udarna pesnica izuzetne kolektivne igre Ajntrahta iz Frankfurta čiji jak sastojak su bili Mijat Gaćinović i Filip Kostić.

Inter osakaćen brojnim povredama jednostavno nije mogao da parira Ajntrahtu. Nemci nisu mogli da požele bolji početak, posebno što su imali frenetičnu podršku blizu 15 hiljada navijača na Meaci.

Igrao se peti minut kada je prvo sjajnim presingom Luka Jović naterao De Fraja na loš potez, potom ga otresao i onda podigao loptu ispred istrčalog Samira Handanovića. Nije bilo spasa za Inter.

Bio je to sedmi pogodak Luke Jovića u Ligi Evropše, 22. u sezoni. Tek posle tog gola Ajntraht je bio bolji. Suviše ležerni su bili u ofanzivnim akcijama gosti. Mogli su već u prvih 45 minuta da reše pitanje pobednika.

Imao je nekoliko pokušaja sa distance Jović, Aleu je poništen pogodak, nije imao sreće Mijat Gaćinović. Sjajno je oteo loptu na sredini terena, istrčao dobrih 30 metara, ali nije imao snage da prevari Handanovića.

Jednostavno, ove večeri je Ajntraht bio brži i jači. Mnogo odlučnije u duelu. Inter je samo povremeno pretio preko Poletina i Perišića. Sa druge strane Jović, verovatno svestan činjenice da ga gledaju Barsini direktori, igrao je kao nikad u životu. Bar što se defanzive tiče. Znao je da išprinta i dobrih 30 metara kako bi prekinuo kontru Intera.

Upravo zbog energetske istrošenosti propustio je nekoliko dobrih šansi, dva puta je šutirao pored gola Handanovića. Sve je mogao da reši Filip Kostić, ali se spetljao u odličnoj situaciji. Potom je i Jović imao idealnu priliku u 90. minutu. Šutirao je glavom pet metara, Handanović je napravio bravuru. 

 

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI:

Četvrtak

Dinamo Kijev - Čelsi 0:5 (0:3) - prvi meč 0:3
/Žiru 5 i 33 i 59, Alonso 45, Odoi 78/

Salcburg - Napoli 3:1 (1:1) - prvi meč 0:3
/Dabur 25, Gulbrandsen 65, Letigeb 90 - Milik 14/

Krasnodar - Valensija 1:1 (0:0) - prvi meč 1:2
/Sulejmanov 85 - Gudeš 90/

Arsenal - Ren 3:0 (2:0) - prvi meč 1:3
/Obamejan 5,72, Mejtlend Najls 15/

Inter – Ajntraht 0:1 (1:0) - prvi meč 0:0
/Jović 6/

Viljareal - Zenit 2:1 (2:1)
/Moreno 29, Baka 47 – Ivanović 91/

Benfika - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0, 0:0) - prvi meč 0:1
/Žonas 71,Fero 94, Grimaldo 105 /

Slavija Prag – Sevilja 4:3 (2:2, 1:1)
/Ngade-Ngadžjui 14, Suček 47pen, Van Buren 102, Traore 119 – Ben Jeder 44pen, El Hadadi 54, Vazkez 98/

FotoReuters


tagovi

Luka JovićMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara