Radnički Niš (©Starsport)
Radnički Niš (©Starsport)

Oni bi i kamen pokvarili: Radnički prosuo sve i ide u baraž!

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.05.23. | 18:49

Nišlije nisu iskoristile ni drugu meč-loptu, promašile penal, pa izgubile od Kolubare u Lazarevcu (1:2) i moraće u doigravanje za opstanak u eliti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Ubiše se od truda fudbaleri Radničkog da sami sebi zakomplikuju život. I odlično im ide! Majstori za samouništenje čitavim tokom sezone, na kraju su sami sebe prevazišli – hajde što u pretposlednjem kolu nisu iskoristili prvu meč-loptu protiv Spartaka kome je ta pobeda donela opstanak, nego nisu ni drugu, u završnoj rundi plej-auta Mozzart Bet Superlige protiv Kolubare, kojoj ovi bodovi ne donose ništa, sem delimičnog umivanja prethodno uprljanih obraza.

Izabrane vesti

Lazarevčani su ostvarili prvu pobedu u plej-autu (2:1) i neku svoju pravdu i spas tražiće pravnim putem u žalbenim postupcima, a Radnički je imao sve u svojim rukama, sve je prosuo i moraće u baraž za opstanak u eliti! To što će igrati protiv ekipe iz nižeg ranga i što će imati revanš pred svojim navijačima – zar mu je to, u ovakvom stanju potpunog raspada na svim nivoima kluba i ekipe, bilo kakva prednost?!

Da tragedija bude veća, Radnički je u 55. minutu promašio penal, a do sudijske nadoknade vremena rezultati drugih utakmica držali su ga iznad crte. No, jednom je moglo tako, pre dve sezone, ali ta vrsta sreće je ispucana. Nekako u istom trenutku, Javor je poveo u Kruševcu, a Kolubara stigla do drugog pogotka. Đuranović je nakon gola upisao i asistenciju za Ćosića, pa je onaj Škrbićev za izjendačenje izgubio svaku vrednost.

Radnički je baš bio desetkovan, bio je Šarac prinuđen i da menja formaciju i da tumba postavu, pa je, usled odsustva Rosića, Stojanovića, Etongua, Saše Marjanovića, Make Gakua, Freja, Stefan Marjanović vraćen u štopersku liniju, ali se i on povredio već u 10. minutu, pa je na teren morao mladi Jovičić, a Varga je prinudno igrao na levom beku, dok se Savić posle duže pauze vratio u tim. Početak meča – neočekivan. Umesto ubijena u pojam zbog svih prethodnih dešavanja, Kolubara kao da je bila ekstra motivisana, a gosti, umesto da ostave srce na terenu, bili su potpuno smušeni.

I oblivao ih je hladan znoj jedno tri minzta, kolkiko se u VAR sobi proveravala situacija koja je prethodila pogotku Vukušića iz četvrtog minuta. Simović je poslao loptu sa svoje polovine terena, u prvi mah je bilo nejasno da li ju je kačio Ćosić, Stevanović je udarac Vukušića odbranio, ali se lopta izmigoljila i za koji centimetar prešla gol-liniju, no ispostavilo se da je hrvatski internacionalac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Još je u nekoliko navrata domaćin pripretio – svi su ti udarci išli van okvira gola, ali nije bilo naivno, sve dok se Nišlije nisu pribrale i došle do neke igre. Bilo je tu i dobrih akcija, ali uz užasnu završnicu i traljave šuteve Cvetkovića iz slobodnog udarca, Mićina u dva navrata u istom, 23. minutu, pa Škrbića u polukontri.

Iako su rezultati ostalih mečeva na poluvremenu išli naruku Radničkom, njemu je, čak i u tom kontekstu, ako ne pobedi, bilo svejedno da li će uzeti jedan ili nijedan bod, pa je Šarac u nastavku zaigrao na sve ili ništa. Izveo je oba beka, Jamkama i Vargu, ubacio ofanzivce Jovanovića i Petrova, ostao samo sa dvojicom klasičnih defanzivaca u postavi, a Nišlije su već u trećem minutu drugog poluvremena imale kolosalnu priliku. Tri pokušaja u istoj akciji – Mesarović, Petrov, pa Mićin, ali se rezultat nije menjao.

Najbolju moguću priliku za gol Radnički je imao u 55. minutu. Stanivuković je skrivio, pa odbranio penal. Srušen je Petrov, za sudiju Jovanovića nije bilo dileme, ali je Aleksandar Pejović zakazao.

Uvukla se nervoza u redove gostiju posle ovog promašaja, vesti sa drugih terena su se pogorašavale, mada je Nišlijama i dalje nos virio iznad vode, a onda šok u 79. minutu. Korner za Kolubaru izveo je Kočovič, a Uroš Đuranović bio najviši u skoku u kaznenom prostoru Radničkog.

Jurnuli su gosti na sve ili ništa i pet minuta kasnije stigli do izjednačenja, Škrvić je bio na pravom mestu pokupio odbitak nakon udarca Mićina i odbrane Stanivkukovića i ubacio ga u mrežu, postigavši svoj šesti gol u ovoj polusezoni.

No, u nadoknadi vremena, sevnula je kontra Kolubare, niko nije ispratio ubacivanje Mejmeda Ćosića, kome je Đuranović poslužio loptu kao na tacni i Stevanović je tu bio nemoćan.

KOLUBARA – RADNIČKI 2:1 (0:0)

/Đuranović 79, Ćosić 90+1 – Škrbić 84/

Lazarevac. Stadion Kolubare.

Gledalaca: 200.

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd) .

Žuti kartoni: Đuranović (Kolubara), Varga, Mesarović, Petrov (Radnički).

KOLUBARA (3-2-4-1): Stanivuković 7 – Tatomirović 7, Milićević 7, Kočović 7 – Simović 7 (od 83. Radovanović -), Sadiković 6 (od 57. Ćorković 6) – Đokić 6, Milojević 6 (od 57. Đuranović 7.5), Ćosić 7, Kočić 6.5 – Vukušić 6 (od 74. Bagarić -).

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6 - Jamkam 6.5 (od 46. Jovanović 5.5), Savić 5.5, Stefan Marjanović -(od 10. Jovičić 6), Varga (od 46. Petrov 6) – Pejović 5.5, Mesarović 5.5 (od 81. Pavlović -) – Cvetković 5, Mićin 6, Belaković 5.5 – Škrbić 6.

Igrač utakmice: Uroš Đuranović 7,5 (Kolubara).

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT – SEDMO KOLO:

Kolubara - Radnički Niš 2:1 (0:0)

/Đuranović 79, Ćosić 90+2 - Škrbić 84/

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 2:1 (0:0)

/Jojić 67, Mirić 70 - Janković 48/

Napredak - Javor 0:1 (0:0)

/Dukure 90+2/

Spartak - Radnik 2:2 (0:0)

/Todoroski 18, Hrstić pen 38 - Oreščanin 49, Dražić 52/



tagovi

Kolubara LazarevacRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara