"Izbor Gazete"
"Izbor Gazete"

Oni će pokoriti svet: Spisak 30 najboljih mladih fudbalera planete, tu je i jedan iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.17. | 17:51

Dominacija Francuza i Borusije iz Dortmunda

Izbor GazeteSve su veći izgledi da je ovo proleće poslednje u kome Nikola Milenković igra fudbal u Srbiji. Mladi štopera Partizana toliko odskače od konkurencije da bi za njega, možda, bilo bolje da već u sledećem prelaznom roku promeni sredinu i okuša se u nekoj od takozvanih „liga petice“, čime bi potvrdio nesporni talenat.

Kako stvari stoje to će se desiti, jer kad se o nekom fudbaleru priča na sva usta kao što o produktu „klase 1997“ govore Italijani onda znači da vredi i da mu je vreme da menja sredinu. Zato nikog ne bi trebalo da čudi što je ugledni milanski dnevnik Gazeta delo sport uvrstila 19-godišnjeg defanzivca na listu 30 najtalentovanijih igrača planete do 20 godina. Nju predvodi sjajni Francuz Usman Dembele, letošnji potpisnik ugovora sa Borusijom iz Dortmunda, na drugo mesto Gazeta je smestila „svog“ pulena Đanluiđija Donarumu, zasigurno najtalentovanijeg golmana sveta, odmah iza njega Renata Sančesa, poslednjeg dobitnika nagrade „Zlatni dečko“, koga je Bajern kupio od Benfike, a u TOP pet su još fantastični Mančesterov napadač Markus Rašford i Kilijan Mbape, apsolutno otkrovenje Monaka ove sezone.

Izabrane vesti

Nikola MilenkovićU kakvom se društvu našao Nikola Milenković (19) pokazuje da su na listi 30 najboljih na svetu, između ostalih udarna igla Ajaksa Kasper Dolberg, Juri Tilemans iz Anderlehta, Aleksander Isak, koga je Borusija zimus dovela iz švedskog AIK-a. Mahom ofanzivci, golgeteri, pa otuda uspeh popularnog Blekija deluje vrednije, jer igra na mestu štopera.

Činjenica da je poslednjeg dana minulog prelaznog roka Milenković imao mogućnost selidbe u Anderleht za 4.000.000 evra, zatim procena da bi na leto mogao u Juventus ili Torino, samo idu u prilog najavi bivšeg trenera Partizana Ivana Tomića da će ovaj momak jednog dana vredeti 30.000.000 evra. Zasad je velika stvar što na listi od 30 najboljih zauzima 27. mesto, ostavivši iza sebe imena kao što su Tom Dejvis (Everton), Martin Odegard (Herenven) i Alban Lafont (Tuluz).

Usman Dembele i Emre MorSpisak najboljih 30 igrača sveta, po izboru Gazete delo sport, izgleda ovako: Usman Dembele (Borusija Dortmund), Đanluiđi Donaruma (Milan), Renato Sančes (Bajern), Markus Rašford (Mančester junajted), Kilijan Mbape (Monako), Ruben Neves (Porto), Malang Sar (Nica), Kasper Dolberg (Ajaks), Brel Embolo (Šalke), Mikel Ojarzabal (Sosijedad), Žan Kevin Ogastin (PSŽ), Isa Diop (Tuluz), Benjain Henriks (Leverkuzen), Emre Mor (Borusija Dortmund), Juri Tilemans (Anderleht), Teo Ernandes (Alaves), Aleksander Isak (Borusija Dortmund), Hesus Valjeho (Ajntraht), Borha Majoral (Volfzburg), Žeremi Boga (Granada), Enes Unal (Tvente), Kaj Haverc (Leverkuzen), Federiko Kijeza (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Manuel Lokateli (Milan), Rajan Sesenjon (Fulam), Nikola Milenković (Partizan), Tom Dejvis (Everton), Martin Edegard (Herenven) i Alban Lafont (Tuluz).

(FOTO: Star sport, Gazzetta. it)


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundĐanluiđi DonarumaEvropaFrancuskaItalijaMilanNemackaNikola MilenkovićRenato SančesSerija ASuperligaUsman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara