Opet dosadno?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 09:40

"Nismo zaboravili okršaj sa Hrvatima, ali mnogo smo se promenili u ova četiri meseca. Pojačali smo tim, doveli nekoliko mladih igrača, a i sistem nam je drugačiji. Stalno napredujemo, pokazali smo to protiv Amerikanaca, a pokazaćemo i protiv Hrvatske. Neće nas zavarati umor Hrvata jer za njih nema teške utakmice, što se videlo i na Mundijalu", poručuje Geret Sautgejt

Na Lužnjikiju su početkom jula odigrali jedan od zanimljivijih mečeva nokaut faze Mundijala, upamćen po preokretu Hrvata u režiji Ivana Perišića i Marija Mandžukića (2:1). Prošlog meseca su „ubili fudbal“ u Rijeci, te iako su Englezi bili bliži pobedi završilo se bez golova. Zato je teško pretpostaviti šta može da se očekuje od završnog okršaja Grupe 4 u A diviziji Lige nacija (15.00, Sport Klub 1).

Jedino što deluje da nekog efikasnog fudbala teško može da bude. Upućuje na takav zaključak činjenica da Gordi Albion, što u minulim kvalifikacijama za Prvenstvo sveta, što u prijateljskim utakmicama, pa i u jedinoj dosadašnjoj sa Špancima u Ligi nacija, na domaćem terenu nikom nije dao više od dva gola, izuzev prijateljskog susreta sa Sjedinjenim Američkim Državama pre tri dana (3:0).  A igrao je u tom nizu s Litvanijom, Slovačkom, Slovenijom, Nigerijom, Kostarikom... Čak je u septembru savladao Švajcarce sa samo 1:0, pogotkom Markusa Rašforda.

Izabrane vesti

Selektoru Geretu Sautgejtu će nedostajati Kiran Tripije, koji je zbog povrede otkazao učešće na meču sa Hrvatima.
"Nismo zaboravili okršaj sa Hrvatima, ali mnogo smo se promenili u ova četiri meseca. Pojačali smo tim, doveli nekoliko mladih igrača, a i sistem nam je drugačiji. Stalno napredujemo, pokazali smo to protiv Amerikanaca, a pokazaćemo i protiv Hrvatske. Neće nas zavarati umor Hrvata jer za njih nema teške utakmice, što se videlo i na Mundijalu", rekao je Sautgejt. 

S druge strane, Hrvati su posle velikog uzleta na Prvenstvu sveta prizemljeni u Elčeu, gde su im Španci dali šest golova. Uspeli su da izdrže na Rujevici protiv Engleza (0:0), a pre tri dana su se osvetili Špancima savladavši ih na Maksimiru sa 3:2. U međuvremenu su u prijateljskom duelu bili bolji od Jordana (2:1). Za ovo gostovanje selektor Zlatko Dalić ne može da računa na Josipa Pivarića, što uz ranije odsustvo Ivana Strinića znači da Kockasti nemaju levog beka na raspolaganju (igraće Jedvaj ili Milić). Povređenog Ivana Rakitića najverovatnije menja mladi Nikola Vlašić.

Izuzev meča sa Špancima nije da su se Hrvati nešto proslavili u napadu, pa bismo na Vembliju mogli da gledamo dosadan i neefikasan meč, uz napomenu da je kvalitet, ipak, na strani domaćina. Ako izvede najbolji sastav.

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Ponedeljak
20.45:  (1,85) Nemačka  (3,50)  Holandija (4,40) 

Grupa 2

Nedelja
20.45:  (3,25) Švajcarska  (3,30)  Belgija (2,25) 

Grupa 3

Utorak
20.45:  (1,70) Portugal  (3,70)  Poljska (5,20) 

Grupa 4

Nedelja
15.00: (1,90) Engleska (3,50)  Hrvatska (4,10) 

Foto: Reuters


tagovi

EngleskaHrvatskaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara