Slavlje Ovnova (©Reuters)
Slavlje Ovnova (©Reuters)

Opet junački! Derbi odbija da umre, a gubio 0:2 u 86. minutu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 18:15

Ovnovi se spasli poraza od najvećeg konkurenta u borbi za opstanak i produžili nadu

Derbi odbija da umre! Hrabra četa Vejna Runija - kog danas doduše nije bilo na klupi zbog prehlade - nije uspela da slavi na terenu direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ali u kakvoj se situaciji nalazila na četiri minuta pre kraja, ovo je svakako veliki rezultat. Imao je Reding našeg Veljka Paunovića sve u svojim rukama. I igru, i velikih 2:0, da bi u samom finišu utakmice domaćin uspeo sve da prospe - 2:2!

Derbi zahvaljujući sjajnim rezultatima u poslednje vreme pobrao mnoge simpatije. Tim koji usled oduzimanja 21 boda bio otpisan uoči starta Čempionšipa zaigrao je zaista sjajno, pokazao ponos i sa deset osvojenih bodova u poslednje četiri utakmice došao u situaciju da ga davljenici vide kao ozbiljnog konkurenta u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Daleko su još Ovnovi od nekog ravnopravnog položaja u borbi za opstanak, današnji rival i prvi tim iznad crte ostao je na plus 11, međutim s energijom i motivom koji momci Vejna Runija pokazuju u tako beznadežnoj situaciji niko ne bi smeo da ih otpiše sve dok postoji makar i teoretska šansa za čudo.

A šta bi značio opstanak nakon što vam oduzmu 21 bod nego pravo pravcato čudo!

Malo čudo priredio je Derbi i večeras. Mada je gost na momente bio bolji tokom prvog dela susreta, Džunior Hoilet doneo je prednost Paunovićevom sastavu u 37. minutu. Bio je to vrlo lep udarac sa 17-18 metara...

Kada je početkom drugog dela isti igrač dupliraio prednost Redinga činilo se da tim sa Prajd parka nema kud nego da se pomiri s porazom posle tri velike pobede. Ipak, sjajni džoker i veteran Kolin Kazim Ričards ušao je sa klupe i po treći put u nizu pogodio - 2:1. Igrao se 86. minut.

Krenuo je Derbi tada na sve ili ništa, u napad je otišao i snažni štoper Kertis Dejvis, centaršut sa boka bio je idealan, a pomenuti 36-godišnjak našao se na pravom mestu - 2:2.

ČEMPIONŠIP - 26. KOLO

Subota

Blekpul - Hal 1:0 (1:0)

/Medin 35pen/

Nedelja

Bristol Siti – Milvol 3:2 (1:2)

/Vajman 7, 73, 85 – Bredšo 23, Afobe 29/

Birmingem – KPR 1:2 (0:1)

/Aneke 75 – Adoma 14, Vilok 71/

Blekburn – Hadersfild 0:0

VBA – Kardif 1:1 (0:1)

/Robinson 48 – Kolins 34/

Ponedeljak

Reding - Derbi 2:2 (1:0)

/Hoilet 37, 56 - Kazim Ričards 86, Dejvis 90+1/

Stouk - Preston 1:2 (0:0)

/Vilmot 46 - Pots 59, Hjuz 81/

Odloženo

Šefild Junajted - Midlzbro

Koventri - Luton

Svonsi - Fulam

Notingem - Barnsli

Bornmut - Piterboro



tagovi

ČempionšipVejn RuniVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara