OPET KUVA! Nejmar: Ljudi, ja bih da se vratim! Barsa: Može, ali prvo nam dođeš 75.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.03.18. | 09:30

Brazilac zvao bivše saigrače, jednog trenera i pojedine operativce u nameri da 2019. opet obuče dres Katalonaca, na Nou Kampu smatraju da ih „zavlači“ kako bi otišao u Real

Nejmar opet u Barseloni!

Na prvi pogled reklo bi se „nema šanse“, međutim, ako se malo bolje razmisli, ne da ima, nego katalonski mediji tvrde da je takav scenario realan i da ga ka ostvarenju gura sam Brazilac, nudeći se lideru Primere.

Izabrane vesti

Mundodeportivo je plasirao informaciju zbog koje opet podrhtava tle na relaciji Nou Kamp - Park prinčeva. U opširnom članku, potpisanom perom dva autora, dnevnik iz Barselone uverava da Nejmar uveliko radi na pripremi terena za povratak u španski fudbal. Po više osnova.

Najskuplji fudbaler sveta je u stalnom kontaktu sa većinom saigrača s kojima je delio svlačionicu do prošlog leta i navodno im je još pre eliminacije od Reala u Ligi šampiona rekao da želi da se vrati. Sve pod obrazloženjem kako je shvatio da je napravio grešku odlaskom u Pari Sen Žermen, preneo im je zaključke da Liga 1 nije ni prineti Primeri, poverio se kako sebe nije poboljšao kao fudbalera, niti izašao iz senke Lionela Mesija, što je bio jedan od razloga zbog kojih je napustio Barsu.

Poruke slične sadržine stigle su i do ljudi iz kluba, operativaca, pojedinih čelnika, a Mundodeportivo uverava da je sa Nejmarovom željom upoznat i jedan od dvojice bivših trenera, s tim da nije precizirano radi li se o Herardu Tati Martinu ili Luisu Enrikeu.
Za Nejmara postoji samo jedan logičan put, da se vrati u Barselonu“, smatra nekadašnji engleski reprezentativac Gari Lineker, strelac 52 gola za tri sezone u dresu Blaugrane.

Nejmarov plan je da se u Barselonu vrati 2019, posle dve godine u Parizu, odnosno dve godine pre kraja ugovora. Mundo prenosi da u Barsi, zasad, ne razmišljaju o toj temi, međutim, da pojedini članovi uprave ove poruke tumače kao Nejmarovo pravljenje alibija kako bi otišao u - Real. Rukovodstvo Blaugrane je i dalje ljuto na Brazilca i njegovog oca zbog načina na koji su prošlog leta izdejstvovali transfer u Pari Sen Žermen. Odnosi su i dalje hladni i teško je pretpostaviti da bi mogli u skorije vreme da se poprave, pa pojedinci u upravi smatraju da Nejmar želi sebe da opravda pred navijačima u stilu „eto, ja sam hteo da se vratim, ali me oni neće“ i da tako utaba put za nesmetani prelazak u Madrid, što je vruća tema još od januara.

Naravno, pitanje je da li bi Naser Al Kealifi pristao da se posle samo dve godine odrekne čoveka za čije obeštećenje je platio 222.000.000 evra i koji po sezoni zarađuje 36.000.000 evra, neto...

Da povratnički transfer Nejmara nije moguć baš u narednom prelaznom roku može se zaključiti i na osnovu još jedne Mundove informacije: Barsa zahteva da Nejmar najpre vrati 75.000.000 evra. Reč je o nadoknadi za štetu koju je klub pretrpeo odlaskom krilnog napadača u PSŽ pod za koje Barsa smatra je su bili neregularni. On je 1. jula 2016. potpisao novi ugovor sa Barselonom na osnovu kojeg je trebalo da dobije 64.000.000 evra samo za obnovu. Takozvani „bonus za lojalnost“.

Odmah po potpisu igrač je dobio 21.000.000, a ostatak mu je sledovao u tri rate: 43.000.000 evra do jula 2017. Shvativši da postoji pretnja odlaska u drugu sredinu, Katalonci su zamrzli isplate do 1. septembra prošle godine, odnosno isteka prelaznog roka i istovremenu izlaznu klauzulu podigli sa 200.000.000 na 222.000.000 evra što je PSŽ na kraju platio.

Barsa je odbila da plati preostale tranše i pred redovnim sudom zahteva od igrača da vrati najpre već dobijnih 21.000.000 evra, potom 43.000.000 koja nije ni naplatiio, ali jeste potpisao ugovor koji nije ispunio, pa klub sebe vidi kao žrtvu i traži odštetu jer „lojalnost nije ispunjena do kraja“, dodatnih 9.000.000 za štetu koju mu je Brazilac naneo, još 1.700.000 evra za takozvani“ proporcionalni deo premije. Tako se dolazi do sume od 74.700.000 evra. S tim da valja podsetiti kako je Nejmarov advokatski uzvratio kontratužbom pred FIFA, ali odluke još nema.

Svakakvih čuda smo se u svetu fudbala i transfera nagledali - setite se samo s kakvom je nevericom dočekana početna informacija da Nejmar ide u PSŽ - pa zašto ne bi mogao i pored svih tužakanja da se vrati tamo gde je sve i počeo njegov evropski uspon?

FOTO: Action images


tagovi

Nejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara