Opet muka, opet dosada i zvižduci, ali ovoga puta i slavlje - Bajern iskoristio poklon Dortmunda i vratio se na prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 17:29

Herta se držala skoro 70. minuta...

Opet muka, opet bezidejnost kao glavna karakteristika novog sistema, opet zabrinuta lica na tribinama više od dve trećine utakmice... Ali na kraju ipak slavlje. Prvo posle četiri utakmice. Slavlje koje zahvaljujući poklonu iz Dortmunda vraća Bajern na prvo mesto i ponovo ga čini prvim favoritom za nemački tron. Hrabro se Herta nosila 70 minuta u Minhenu, branila organizovano, disciplinovano, ali više od časnog poraza nije mogla. Prosto, i ovakav Bajern, za oko najružniji u poslednjoj deceniji - da ne ulazimo u stručnu ocenu onoga što je Tomas Tuhel do sada radio - na individualnom nivou druga je dimenzija u odnosu na fenjeraša iz Berlin - 2:0.

Imao je domaćin loptu, kružio oko šesnaesterca rivala kao kiša oko Kragujevca, no prve velike šanse u nizu počeo je da stvora tek u poslednjih dvadesetak minuta. Pre toga samo sporadično. Dupli blok Herte bio je neprobojan, sve se svodilo na duge lopte Jozue Kimiha iz dubine i pokušaje da se pronađe neko od krila što dolazi defanzivcima iza leđa, a rezultat je prvi put došao u 69. minutu. Tada se na pravom mestu našao Serž Gnabri.

Izabrane vesti

U drugoj situaciji na Kimihov pas natrčao je Kinglsi Koman, igrao se 79. minut, kada je francuski brzanjac lepo prihvatio loptu i lako prevario inače veoma dobrog golmana Kristensena.

Nije Bajern imao nikakvu ideju kako da razbije bunker rivala. Uvidevši da Herta ne može iz kontre da pripreti na poluvremenu, Tuhel je u igru umesto Leona Gorecke poslao i Lieroja Sanea. Nije se mnogo toga promenilo. I dalje je Kimih 'nabijao' lopte u šesnaesterac...

Vidljivo je bilo da šampion nema opciju B, da ne može da promeni ritam utakmice, baš kao što je vidljivo bilo i da se na licima igrača ocrtavaju prvi znaci panike. Pritisak je postajao sve veći, a brana najgoreg tima lige počela je polako da popušta.

Nakon što je prvi put Gnabri pobegao defanzivcima Herte i moral Berlinaca pao je na niske grane. Više nisu bili ozbiljan rival...

Bajernu se nekako isplatila ta luda upornost da dugim pasom reši Damu, ali čini se da je svima jasno da bi to mnogo teže prošlo kod iole ozbiljnijeg protivnika. Jasno je to i navijačima. Zvižduci na Alijanc areni stižu kao potvrda nezadovoljstva. Nisu izostali ni transparenti. Sublimirana poruka glasila bi otprilike ovako: "To nije Bajern koji želimo da gledamo!"

Razlog? Ovo je prvi put posle mesec dana da su Bavarci postigli više od jednog gola?!

Bajernu idućeg vikenda sledi gostovanje Verderu na Vezeru, dok Borusija iz Dortmunda dočekuje Volfzburg.

BUNDESLIGA – 30. KOLO

Petak

Bohum – Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Losila 5 – Adejemi 7/

Subota

Keln - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 54/

Ajntraht Frankfurt - Augzburg 1:1 (1:0)

/Redžbečaj 25ag - Demirović 58/

RB Lajpcig - Hofenhajm 1:0 (1:0)

/Enkunku 28/

Štutgart - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Žirasi 22, Kulibali 83pen - Vajgl 78pen/

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 0:0

Šalke - Verder Bremen 2:1 (0:1)

/Van den Berg 81, Drekser 90+2 - Dukš 18/

Nedelja

Bajern Minhen - Herta 2:0 (0:0)

/Gnabri 69, Koman 79/

17.30: (2,35) Volfzburg (3,50) Majnc (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara