Prštalo je na Karađorđu ovog popodneva...
Prštalo je na Karađorđu ovog popodneva...

Opet prelaz iz keca u dvojku i opet pobeda Radničkog nad Proleterom

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 19:55

Uz het-trik Nermina Haskića...

Kada igraju Proleter i Radnički iz Niša, i to u Novom Sadu na Karađorđu, uzbuđenja su zagarantovana malobrojnoj publici koja dolazi na ovaj stadion. I prelaz iz keca u dvojku i golovi...

Uspeli su puleni Dragana Radojičića i Nenada Lalatovića da repriziraju ovog popodneva po teškom terenu i kišnom vremenu novembarski duel, njegov ishod i tok, s tim da je ovog puta favorizovani gost slavio posle preokreta u drugom poluvremenu sa 3:2, dakle efikasnije od novembarskih 2:1.

Izabrane vesti

Sigurno je da će se o ovoj utakmici pričati dosta i narednih dana, pogotovo ako znamo da je zbog ishoda novembarskog meča ovih rivala u Novom Sadu (takođe prelaza iz keca u dvojku koji je autogolom odlučio Zarija Lambulić), Proleter (prema informacijama Sportskog žurnala) kažnjen od strane disciplinskih organa Superlige sa 2.500.000 dinara. Biće zanimljivo pogledati materijal sa ovog današnjeg uzbudljivog meča sa pet golova... 

Proleter je bio znatno bolji u prvih 45 minuta, Radnički im nije šutnuo na gol (kaže statistika), a domaći tim je stigao do prednosti preko Srđana Vujaklije u 31. minutu. Odgovor Nišlija posle pauze bio je furiozan, za samo četiri minuta najbolji strelac Superlige Nermin Haskić dva puta je matirao domaćeg golmana Vesića. Prvo mu je asistirao Lazar Ranđelović, zatim i Petar Petrović, pa je Radnički stigao do prednosti.

Uporni Proleter uspeo je da uzvrati udarac, a na isteku jednog sata igre Nemanja Čović je poravnao rezultat i vratio neizvesnost u meč. Tada je Lalatović na teren poslao Petra Grbića, a u 71. minutu Radnički je uspeo da stigne do pobede, strelac je ponovo bio Haskić.

Ovim het-trikom internacionalac iz Bosne i Hercegovine stigao do brojke od 24 golova u Superligi, što je čak šest u odnosu na Rikarda (Partizan) i Bena (Zvezda), a to znači i da mu se smeši trofej namenjen najboljem strelcu lige.

Radnički se ovom pobedom primakao na tabeli Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka i otkazao joj šampionsko slavlje sutra protiv Vojvodine, dok Proleter posle trećeg vezanog poraza u plej-ofu ostaje sedmi sa dva boda više od gradskog rivala Vojvodine.

Superliga (plej-of), 34. kolo:

Utorak:
Proleter NS - Radnički Niš 2:3 (1:0)
/Vujaklija 31, Čović 61 - Haskić 50, 54, 71/

Sreda:
16.00 (9,00) Vojvodina (5,30) Crvena zvezda (1,28)
18.00 (1,35) Partizan (4,50) Mladost Lučani (8,50)
18.00 (1,45) Čukarički (4,00) Napredak (7,00)

*Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara