Opomena pred Malatiju: Partizanova odbrana se raspala u Kruševcu, Napretku prvi bod, moglo je i više (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.08.19. | 20:56

Na stadionu pod Bagdalom 2:2 uz dva gola Igora Ivanovića

Protiv Malatije nas je Partizan impresionirao brzinom. U Kruševcu je pak Napredak učinio da Partizanova igra na trenutke zaliči na usporeni snimak. Barem u odbrani, koja se posle samo jednog gola u prve četiri utakmice u sezoni pod Bagdalom primila dva za pola sata, a mogla je još toliko do kraja poluvremena. Srećom po crno-bele, Napredak nije u potpunosti materijalizovao odličnu igru u uvodnih 45 minuta, da bi u nastavku ostao bez snage i dozvolio Savu Miloševiću da iskoristi razliku u kvalitetu na klupi i izmenama preokrene okolnosti u svoju korist. Što je opet bilo dovoljno "samo" za 2:2.

Odluka Partizanovog stručnog štaba da tri dana posle meča u trećem kolu kvalifikacijama za Ligu Evrope na teren pošalje kombinovan sastav, sa izuzetkom Bojana Ostojića koji nije ni mogao da igra, žestoko se obila o glavu Miloševiću i njegovim saradnicima, a sigurno je odjeknula i u Turskoj, jer je Malatija od Napretka mogla da vidi gde je beogradski tim najranjiviji.

Izabrane vesti

Odgovor je – u tranziciji. Igor Ivanović, čija pirueta pored Milana Smiljanića sa jednog ranijeg meča i dalje krasi Tviter profil navijača Napretka, još jednom je bio koban po crno-bele. S tim da je ovog puta mučio defanzivce gostujućeg tima. Sve skupa, veliko upozorenje za Partizan pred revanš sa Malatijom, bez obzira na dva gola prednosti iz prvog meča sa Turcima. U Kruševcu se jasno videlo koliko u stvari Ostojić čini boljim Strahinju Pavlovića. Videlo se i koliko je Šćekić, iako nije  igrač koga je uživanje gledati, značajan šraf u razaranju protivničke igre još pre no što se dođe do opasne zoni.

Svaka čast i Napretku što je svaku priliku koristio da i sa po petoricom igrača krene u brzu tranziciju, ali to ne menja utisak da su Saša Zdjelar i Milan Smiljanić previše često ostavljali saigrače iz poslednje linije da se brojčano jednaki bore sa brzim ofanzivcima Napretka. Igor Ivanović je rivalima vadio dušu na pamuk. Već u 11. minutu pobegao je Pavloviću za vođstvo od 1:0, u 29. minutu je bio brži i od Rajka Brežančića, mada tu deo krivice ide i na račun Nemanje Miletića, koji je ostavio previše prostora Mitru Ćukoviću da savije kiflu na peterac.

Mnogo gora stvar od ta dva gola u mreži Vladimira Stojkovića je utisak da su crno-beli mogli da u prvih 45 minuta prime bar još dva. Ubitačna tranzicija izabranika Predraga Rogana kad krenu u napred pravila je ogromne probleme gostima. Nedostajalo je verovatno i svežine Partizanu, ali ona ne bi smela da bude izgovor timu koji se nada da će celu jesen igrati u ritmu četvrtak-nedelja. Činjenica je uostalom da u prvom poluvremenu Pavlović i Miletić, pa u manjoj meri i Zdjelar, nisu mogli da se prepoznaju. Kao da to nisu bili isti oni igrači koji su Malatiju vezali u čvor.

Nije bilo sjajno ni na drugoj strani, Ognjen Ožegović je bio najkonkretniji, on je uostalom duplim pasom i dozvolio Rajku Brežančiću da u 14. minutu pogodi za 1:1. Činilo se tada da će crno-beli brzo stvari postaviti na svoje mesto.

Ispostavilo se međutim da je Napredak tek hvatao zalet. I da su Ivanović u 41. i Đuro Zec u 44. minutu – tada su domaći tražili i penal zbog Pavlovićevog starta sa leđa, ali je sudija Zoran Široki procenio da je Partizanov štoper prvo stigao do lopte - bili malo koncetrisaniji moglo je sve da bude gotovo već na poluvremenu.

Kad već nije, Savo Milošević je dobio priliku da reaguje izmenama. Filip Stevanović i Đorđe Ivanović svakako nisu prikazali mnogo, pa su mesto ustupili Takumi Asanu i Sejdubi Sumi. I opet nije išlo tako lako. Napredak se povukao još bliže golmanu Marku Miloševiću. Ali je polako gubio snagu, samim tim i koncentraciju.

U 66. minutu stiže kazna. Asano, Zdjelar, pa Tošić do Sejdube Sume, koji je sam pred Miloševićem i koristi još jednu priliku da pokaže da je posle dve godine nipodoštavanja dočekao svojih pet minuta i ulogu verovatno najbitnijeg Miloševićevog igrača.

Istovremeno, uspeo je Partizan da anestezira protivničke kontre, mada je to delom bila i posledica umora domaćeg tima. Napredak je i u prva tri kola ostavio utisak ekipe koja nema snage za 90 minuta ozbiljnog fudbala. I kako je vreme odmicalo sve su teže trkački parirali rivalu. Partizan ga je pojeo na fizičkom planu.

Na igračkom je ipak Napredak dobro stajao i mada su crno-beli polako sužavali obruč oko protivničkog kaznenog prostora nisu uspevali da pronađu put do pobedničkog gola, pa poljuljanog samopozdanja idu na revanš sa Malatijom. Mada je možda ovaj šamar stigao u najboljem mogućem trenutku. I da igrači shvate da ništa još nisu uradili. A i da se razbiju neke iluzije u stručnom štabu. Jer ipak nisu svi isti. Pa i ako svi nose isti crno-beli dres.


NAPREDAK – PARTIZAN 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 29 - Brežančić 14, Suma 66/

Stadion: Mladost
Sudija: Zoran Široki

Napredak (4-2-3-1): Milošević – Spremo, Pajović, Milovanović, Ćuković – Ožegović (od 53. Đorić), Bjeloš - Eskić (od 73. Desančić), Zec, Ivanović (od 89. Obradović) – Pavićević.
Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Smiljanić (od 67. L. Pavlović), Zdjelar – Tošić, Ivanović (od 46. Suma), Stevanović (od 46. Asano) – Ožegović

LINGLONG SUPERLIGA - 4. KOLO:

Petak

Crvena zvezda - Mladost 2:0 (2:0)
/Vulić 4, Jevtović 45/

Subota

TSK – Čukarički 1:0 (0:0)
/Milićević 54/

Javor – Mačva 3:1 (1:0)
/Petković 39pen, 54, Kuveljić 58 – Kolaković 82/

Rad - Inđija 1:0 (0:0)
/Trifunović 84/

Radnički Niš -  Voždovac  2:1 (1:0)
/Mihajlović 34, Jirka 74 – Jevtić 51/

Nedelja

Napredak – Partizan 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 29 – Brežančić 14, Suma 66/

Proleter - Spartak 0:1 (0:1)
/Denković 45pen/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:3)
/Eze 17, Gemović 19, Matić 26, Zukić 84/

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara