Origiju je dosta uloge džokera, Milan i Atalanta ga čekaju raširenih ruku

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 19:48

Belgijskom napadaču na kraju sezone ističe ugovor sa Liverpulom i za sada nema naznaka da će nastaviti saradnju sa engleskim klubom

Zlatan Ibrahimović je ušao u petu deceniju života, u poznim igračkim godinama je i Olivije Žiru, a ni eksperiment sa “oživljavanjem” Pjetra Pelegrija nije uspeo. Milanu je potreban napadač na duže staze i navodno će problem u špicu napada pokušati da reši dovođenjem - Divoka Origija.

Nikada belgijski napadač pored Roberta Firmina nije uspeo da pronađe mesto u napadačkom trozubcu Liverpula, a konkurencija mu je postala još veća onda kada je na Enfild stigao Diogo Žota. U takvim okolnostima Origi je morao da se pomiri sa ulogom džokera, štaviše, znao je da postigne neke bitne golove – pamtiće se dugo onaj protiv Barselone – ali bi već ovog januara mogao da krene u potragu za većom minutažom.

Izabrane vesti

Naime, Belgijancu na kraju sezone ističe ugovor, a kako nema naznaka da bi mogao da produži saradnju sa Liverpulom, već za dve nedelje će moći da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Među njima međutim nije samo Milan. Torinski list napominje da i Atalanta spremno čeka u slučaju da ostane bez jednog od dvojice kolumbijskih napadača – Duvana Zapate ili Luisa Murijela.

Da klub iz Bergama traga za pojačanjem u napadu piše i brazilski Globo. Prema navodima pomenutog izvora, Atalanta je bacila oko na fudbalera Bragantina Artura. Čak je slala i emisare na prethodne dve utakmice brazilskog kluba – postigao tri gola - kako bi se uverila u kvalitete 23-godišnjeg krilnog napadača.

Ipak, Globo dalje ističe da će Bragantino svog najboljeg strelca ove sezone i pride drugog najefikasnijeg fudbalera Kopa Sudamerikane (zbirno 19 golova i 12 asistencija) prodati bratskom Lajcpigu koji je takođe u vlasništvu Red Bula, te da od transfera u Atalantu neće biti ništa.


tagovi

Divok OrigiMilanAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara