Orliće bod i prazne tribine ispratili na EP, Austrijanci u baražu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 19:54

Rusi imali drugo mesto u džepu sve do 75. minuta...

Niko neće zameriti izabranicima Gorana Đorovića što kvalifikacije za Evropski šampionat u Italiji dogodine nisu završili u velikom stilu. Nakon poslednjih 90 minuta u ovom ciklusu, na očajnom terenu stadiona Karađorđe u Novom Sadu (još jednom uz bednu posetu; a ko je zaslužio podršku ako ovi momci nisu?!), Orlići su podelili bodove sa Jermenijom. Kao i protiv Austrije pre tri dana, kada je bodom overen plasman na završni turnir, naša mlada selekcija odigrala je bez golova. 

Više je subjektivnih i objektivnih razloga za nešto lošiju partiju protiv slabašnih Jermena, koji ovih 0:0 sasvim sigurno mogu da smatraju za najveći uspeh u ovim kvalifikacijama. Teren je svakako jedan od njih, pošto je više ličio na oranicu, iliti na ono što je ostalo od trave na Kosovu polju pošto su je prethodno pregazili i Muratovi i Lazarevi konjanici. Tehnički doterane ekipe, a naša svakako spada u takve, jako teško u datim uslovima mogu da da nametnu svoj stil. Borbeni Jermeni dodatno su "izriljali" podlogu Karađorđa i malo je tu bilo uslova za bilo kakav, a kamo li dopadljiv, efikasan fudbal. 

Izabrane vesti

Stoji i emotivna ispražnjenost posle Austrije i obezbeđenog prvog mesta, ali i činjenica da je Goran Đorović gotovo u potpunosti promenio tim u odnosu na onaj ključni okršaj. Dakle, svi osim desnog beka Milana Gajića dobili su "voljno". Šansu su tako od prvog minuta imali golman Rosić, Ćalasan, Stevanović, Terzić, Đorđević, Mesarović, Zlatanović... Jasno vam je, većina momaka iz domaćeg šampionata. 

I u takvim uslovima Srbija je dominirala, imala daleko više loptu u posedu i više pokušavala, ali gosti su uspeli da se odbrane. U poslednjih deset minuta totoalna ofanziva Orlića. Čak je ušao i naš najbolji strelac Luka Jović, zaigrali smo sa četiri napadača, međutim - ništa. 

Najbolju priluku u tim poslednjim trenucima imao je Zarija Lambulić iz novosadskog Proletera, momak koji je ušao u nastavku. Posle lepog centaršuta iz slobodnjaka Lambulić je hteo glavom, lopta ga pogodila u rame i otišla preko gola...   

U utamici koja je odlučivala ko će biti drugi u našoj grupi i tako proći u baraž, Austrija je tukla Rusiju sa 3:2. Dva gola Čalova bila su premalo za Zbornaju. Veliki trijumf Austrijancima doneli su Adrijan Grbić, Hanes Volf i Arnel Jakupović. Odlučio je taj gol Jakupovića u 75. minutu.


SRBIJA - JERMENIJA 0:0

Novi Sad. 
Stadion: Karađorđe.
Sudija: Espen Eskas (Norveška)

Srbija: Rosić - Gajić, Ćalasan, Stevanović (Lambulić), Terzić - L. Ilić (Jović), Đorđević, Mesarović - Adžić, Šaponjić, Zlatanović (Jovanović).

Jermenija: Avagjan - Terterjan, Hazarjan, Kartašjan, R. Hakobjan - Margarjan, Hajrpetjan, H. Hakobjan - Arakeljan, Agekjan, Pogosjan. 


tagovi

EP U21Goran Đorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara