Orlovi, uđite im u peterac - Lukaku i Belgija pregazili Kostariku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 22:33

Ubedljivih 4:1 u Briselu

Čim su na Svetskom prvenstu – dobri su. Ali najveća greška koji bi fudbaleri srpske reprezentacije mogli da naprave pred start Mundijala u Rusiji jeste da precene Kostariku. Engleska (2:0), a posebno Belgija večeras, pokazale su nam da izabranici Oskara Ramireza ne da nisu bauk, nego da ne mogu ni da priđu najboljim evropskim selekcijama. Istina, nismo ni mi na tom nivou, ali straha ne bi smelo da bude. Generalna proba Kostarikanaca u Briselu ogolila je sve probleme u njihovoj igri. Na kraju, rutinskih 4:1 za Crvene đavole. Čini se da su mogli i do ubedljivijeg trijumfa, samo da su hteli.

Istina, ne bismo smeli ni da se previše zaletimo sa bombastičnim izjavama, jer Belgijanci imaju i individualni kvalitet koji mi jednostavno nemamo. Nemaju ni Kostarikanci. A nisu imali ni rešenja za sveprisutnog Edena Azara, svevidećeg Kevina De Brujnea, pa ni za brzonogog Drista Mertensa ili Tomu Menijea, još manje za sirovu snagu Romelua Lukakua.

Izabrane vesti

Jeste Brajan Ruiz posle jedne defanzivne greške Jana Vertongena doveo Kostarikance u vođstvo od 1:0, ali čak ni taj gol nije promenio subjektivni osećaj da se samo čekao trenutak kada će moć Belgije doći do izražaja.

Taj pogodak Ruiza je samo naterao Belgijance da se nešto ranije uozbiljne i zaigraju kako znaju. A znaju mnogo. I rade to brzo. I raznovrsno. Uz dosta pasova kojima su često zbunjivali protivničku odbranu koja bi trebalo da je jača strana Kostarike.

Kružili su malo Belgijanci, onda primetili gde je slabost i nagazili na manu. Svaki od četiri gola postigli su sa peterca. Pošto su prethodno dobro izmešali defanzivce gostujućeg tima.

Dris Mertens, pa dva puta Lukaku, koji je fantastičnu partiju zaokružio i asistencijom za Mišija Batšuajija. Ništa se tu nije pitala Kostarika.

U teoriji prosto, ali pitanje je koliko i izvodljivo u praksi kad je Srbija u pitanju. Belgijanci ipak imaju majstore kakvima mogu da se podiče samo najjače fudbalske zemlje na planeti. Nije da Mladen Krstajić nema dobre tehničare na raspolaganju, ali u Briselu je bilo trenutaka – baš mnogo ih je bilo – kada su Belgijanci maltene kampovali u protivničkom kaznenom prostoru. Povremeno se sticao utisak da Kostarikanci ne bi mogli da im uzmu loptu ni pod pretnjom pištoljem.

Toliko dobri već nismo. Daj Bože da grešimo i da nas Orlovi u nedelju demantuju. Sve bi posle toga bilo mnogo lakše.


BELGIJA – KOSTARIKA 4:1 (2:1)
/Mertens 31, Lukaku 42, 50, Batšuaji 64 – Ruiz 24/

Belgija (3-4-3): Kurtoa – Aldervajreld, Bojata (od 66’ Dendonker), Vertongen – Menije (od 46’ Šadli), De Brujne (od 71’ Tilemans), Vitsel, Karasko – Mertens (od 52’ Batšuaji), Azar (od 70’ Dembele), Lukaku;
Kostarika (5-4-1): Navas – Gamboa (od 66’ Smit), Zamora, Gonzalez, Duarte, Ovijedo (od 46’ Salvo) – Ruiz (od 66’ Ruiz), Borhes (od 76’ Azofeifa), Teheda, Bolanjos (od 62’ Guzman) – Urenja (od 46’ Venegas).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara