@Trabzonspor
@Trabzonspor

Oršić zvanično u Trabzonu, ugovor 2+1, obeštećenje 2.400.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 21:49

Hrvat napustio Sent Meris na kojem nije dobio šansu

Trabzon je rešio veliki posao na fudbalskom tržištu, pošto je u svoje redove iz Sautemptona doveo hrvatskog napdača Mislava Oršića.

Turski klub je platio obeštećenje od 2.400.000 evra i sa reprezentativcem Vatrenih potpisao ugovor na dve godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

Izabrane vesti

Oršić je pre samo šest meseci stigao iz Dinama za 5.750.000 evra ali je odigrao samo šest minuta u prolećnom delu sezone. Pored toga, Sveci su ispali u Čempionšip, pa je pa je i drastično pala visina obeštećenja za igrača.

Ostaće velika nepoznanica zbog čega hrvatski reprezentativac nije dobio adekvatniju priliku na Sent Merisu. Očekivalo se da bi mogao da bude jedan od igrača koji će pokrenuti ekipu na putu ka opstanku u Premijerligu, ali je potpuno skrajnut u drugi plan. Dinamo je pokušao da ga vrati ovog leta, ali je imao ozbiljnu konkurenciju u bivšem šampionu Turske.

U Trabzonu su očigledno svesni kvaliteta igrača i veruju da mogu da ga probude u svojim redovima i učine da pruža one partije iz perioda na Maksimiru.

Oršić (30) je promenio veliki broj klubova tokom karijere, a igrao je za Kustosiju, Inter Zapreščić, Celje, Rijeku, Čonam, Čančun Jataj, Ulsan, Dinamo i Sautempton.


tagovi

Mislav OršićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara