Džon Obi Mikel
Džon Obi Mikel

Otac Obija Mikela kidnapovan četiri sata pred Argentinu: Morao sam da igram, nisam mogao da izneverim 180.000.000 Nigerijaca

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 14:13

Strogo čuvana tajna

Čudesna priča koju nisu snimele ni sve silne kamere na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Niko nije mogao ni da pretpostavi. Ali otac kapitena Nigerije Džon Obi Mikel kidnapovan je samo četiri sata pre no što su Superorlovi protiv Argentine igrali ključnu utakmicu na Mundijalu.

Da su uspeli da uzmu makar bod Nigerijci bi išli dalje, ali Gaučosi su slavili sa 2:1 i prošli u osmini finala. Nimalo čudno uzevši u obzir okolnosti u kojima se meč igrao.

Izabrane vesti

Mikel je naime u intervjuu za KweseESPN da je četiri sata pred početak utakmicu primio telefonski poziv otmičara. Tražili su 28.000 dolara kako bi mu oca Pa Mikela Obija vratili nepovređenog. Pretili su momentalnim ubistvom ako se obavesti policija.

Mikel senior je otet kada je išao na sahranu u jugoistočnom delu Nigerije. Na autoputu Makurdi-Enugu, 26. juna. Oslobođen je juče, posle šest dana u zatočeništvu, ali tek nakon što su policajci u obračunu vatrenim oružjem uspeli da savladaju otmičare.

Obi Mikelov otac je potom odveden u bolnicu. KweseESPN iz izvora bliskih porodici saznaje da su čoveka mučili i da je bio na ušivanju.

Džon Obi Mikel je sve vreme ćutao. Niko u Fudbalskom savez Nigerije nije znao, čak ni selektor Gernot Ror. Igrao je protiv Argentine kao da se ništa nije desilo.
Bio sam zbunjen. Nisam znao šta da radim, ali sam znao da ne smem da izneverim 180.000.000 Nigerijaca. Morao sam da sve to potisnem iz glave. Zemlja na prvom mestu. Rekli su mi da će mi ubiti oca na licu mesta ako pozovem nadležne organe illi kažem bilo kome. Nisam pričao o tome sa selektorom, jer nisam želeo da ta situacija ometa šefa ili ostatak tima na dan tako važne utakmice. Želeo sam, ali nisam mogao“, kaže Obi Mikel za KweseESPN.

Kad se utakmica završila, a Nigerija ispala Obi Mikel se vratio kući. Očigledno je na kraju ipak prijavio problem. Pametno. Za ceo slučaj se saznalo tek kada je državna policija oblasti Enugu na Tviteru saopštila vest.

Ovo je inače drugi put da je Obi Mikelov otac kidnapovan. Prvi put se to desilo 2011. godine kada je pušten na slobodu posle sedam dana. Sada će morati da mu pojačaju obezbeđenje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018Džon Obi Mikelreprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara