Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Otkrivena tajna fascikle sa Teatra snova: Erik Ten Hag prvi favorit za klupu Junajteda

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.03.22. | 00:45

Ispred Maurisija i Tomasa Tuhela, Ralf Rangnik aktivno radi na ažuriranju sadržaja...

Mančester junajted definitivno će na leto dobiti trećeg šefa stručnog štaba u razmaku od samo nekoliko meseci. Olea Gunara Solskjera je krajem novembra zamenio Ralf Rangnik koji je od prvog dana dobio ulogu privremenog trenera pošto će od leta dobiti direktorsku ili savetodavnu ulogu.

Ovih dana jedna od glavnih tema vezanih za Mančester junajted je sadržaj navodne fascikle u kojoj su skupljeni radni rezimei nekoliko najozbiljnijih kandidata za novog stratega, a prvi među jednakima je – Erik Ten Hag! Ime i prezime trenera Ajaksa našlo se ispred Maurisija Poketina i Tomasa Tuhela, a Ralf Rangnik se ističe kao čovek koji je među najodgovornijima za sadržaj ove fascikle, odnosno ažuriranje po kojem je Ten Hag istaknut kao prva želja. U operaciju su takođe uključeni tehnički direktor Daren Flečer i sportski direktor Džon Murto.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (1,23) Italija (6,50) Makedonija (16,0)

U krugovima bliskim klubu pominje se da je Ten Hag već obavio uvodni intervju sa ljudima iz Junajteda, koji su bili zadovoljni onim što su mogli da čuju od njega. Nikakva odluka nije doneta, ali se očekuje da bude uskoro. Što se njegovog eventualnog angažmana tiče veruje se da bi njegovim dolaskom na Teatar snova privukao pažnju nekih atraktivnih imena svetskog fudbala, a takođe pomogao i da se zadrže ili oporave karijere nekih čiji dosadašnji boravak nije prošao u najboljem svetlu. Tu se najviše misli na Donija van de Beka koji je kod Ten Haga u Ajaksu postao jedan od najtraženijih vezista na planeti, dok se u Junajtedu dosad nije snašao zbog čega je trenutno na pozajmici u Evertonu do leta.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Mančester bi da posao oko angažovanja novog trenera završi pre kraja ove sezone, a kako Ten Hagu ugovor sa Ajaksom važi do kraja naredne sezone moralo bi da se pregovara sa amsterdamskim velikanom oko obeštećenja.

Interesantno je da Ten Hag letos nije prošao intervju za trenerski posao u Totenhemu zbog, kako se tada navodilo, nedostatka harizme. Ono što je klub iz Londona takođe odvratilo jeste navodno Ten Hagovo slabije poznavanje engleskog jezika, odnosno to što je iz Ajaksa želeo da povede samo jednog trenera sa sobom, Sjersa Ultea. Totenhem je na kraju izabrao Nuna Espirito Santa sa kojim se nije usrećio, zbog čega je kasnije angažovan Antonio Konte.

U međuvremenu otkriveno je da Ten Hag mesecima ide na časove naprednog engleskog jezika, što ukazuje da bi njegov sledeći posao mogao da bude upravo na Ostrvu.

Što se ostalih kandidata tiče, Maurisio Poketino je dugo bio tiha patnja odgovornih u Junajtedu, ali sa svim što (nije) pokazao na klupi Pari Sen Žermena okrenuli su se ka Ten Hagu. Tomas Tuhel isplivao je kao iznenadni kandidat, mada je ovaj posao na baš dugačkom štapu pošto se očekuje da dolazak novog vlasnika u Čelsi ne poremeti ono što će iza sebe ostaviti odlazeći rukovodila Roman Abramovič. Stidljivo se pominju još i Dijego Simeone, Đulen Lopetegi i Luis Enrike, ali je Ten Hag zasad najbliži usijanoj klupi Junajteda...


tagovi

Erik ten HagAjaksMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara