Otkucava sat u Humskoj: Dinamika poslednjeg dana prelaznog roka u Partizanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.01.19. | 09:21

Hoće li, osim Jankovića, biti prodat još neko?

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Neće ni ovoga puta tradicija biti izneverena. Pašće i u ovom prelaznom roku, koji se završava u ponoć na evropskoj teritoriji, makar jedan potpis vezan za Partizan. Bude li sve prema očekivanjima, staviće ga Marko Janković i prelaskom u SPAL okončati drugi mandat među crno-belima.

Izabrane vesti

Reprezentativac Crne Gore trebalo bi da na taj način ubaci u kasu osvajača Kupa Srbije 900.000 evra - isti taj iznos pripada Olimpijakosu, jer je takav dogovor postignut sa grčkim velikanom prilikom otkupa ugovora - a očekuje se da se papirilogija na relaciji Beograd-Ferara završi u toku dana, pa da se pozajmica Luke Cucina (Spartak), Strahinje Bošnjaka (Voždovac) i golmana Marka Jovičića (Hibernijans sa Malte) stavi tačka na prvi zimski transfer iz Partizana. Slučaj Marka Jankovića može se donekle uporediti i sa Nikolom Ninkovićem, takođe, poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, samo 2016, potpisnikom na ugovor sa italijanskim Kjevom na recepciji hotela u Nikoziji.

Džigi Ninković je jedini fudbaler koji je minulih godina napuštao Humsku poslednjeg dana prelaznog roka. Po pravilu dinamičnog i zanimljivog, a jedan od najupečatljivijih zabeležen je leta 2015, kad crno-beli nisu imali sportskog direktora, pa su doslovce 31. avgusta doveli najpre dva leva beka, iz poljske Lehije stigao je Nikola Leković (na pozajmicu), a iz banjalučkog Borca Aleksandar Subić, ceo dan jurili Mirka Ivanića, ali je Vojvodina tražila više od 1.500.000 evra, da bi pred ponoć, nekoliko minuta uoči zatvaranja pijace, aktivirani angažmani Nemanje Mihajlovića iz Rada i Alena Stevanovića, kao slobodnog igrača po isteku ugovora sa Torinom.

To nije sve: Ognjen Ožegović je 31. avgusta 2017, na čuvenoj konferenciji za medije, predstavljen kao pojačanje, takođe poslednjeg dana prelaznog roka.

Marko Janković će u drugom smeru. Napušta srpski fudbal, a ne bi bilo iznenađenje da, kao što je i ovaj posao priveden kraju u tajnosti, još neko razduži crno-belu opremu dok skazaljke budu obrtale poslednje krugove u ovom mesecu. Pomenutih 900.000 evra dosta će značiti Partizanu u ovom trenutku, nešto kao prva pomoć, međutim, nije dovoljno za funkcionisanje kluba na duži vremenski period.

Zato ostaju i dalje kao opcije za eventualni odlazak Saša Zdjelar i Svetozar Marković. Naravno, obojica konkurišu za kontrolnu utakmicu sa poljskom Krakovijom od 15 časova u Antaliji, međutim, možda su čelnici Boroda i Đenove, koji od početka prelaznog roka slove za interesentne svesno čekali poslednji dan kad cene padaju i nije nemoguće da kontaktiraju klub u nameri da kupe zadnjeg veznog i talentovanog štopera.

Od ranije se pominjalo da se Zdjelarova cena kreće između 1.000.000 i 1.500.000 evra (uz napomenu da se suma od obeštećenja i u ovom slučaju deli po pola sa Olimpijakosom) dok sa Markovića Partizan zahteva između 2.500.000 i 3.000.000 evra. Samo, da li će se Italijani i Francuzi javiti? I šta će ponuditi? Sat otkucava do 24.00.

Dilema je i hoće li Anderleht slati zvaničnu ponudu za Rikarda Gomeša i kako bi u Humskoj na nju reagovali, ali je teško očekivati da u vremenskom cajtnotu Parni valjak pusti reprezentativca Zelenortskih Ostrva i ostane bez prvog strelca. Naročito što bi imao malo vremena da aktivira zamenu u špicu. Niti se posle Muse Ndžaija, Dejana Georgijevića i Radivoja Bosića očekuje još neki potpis, mada današnji dan nije ograničavajući, s obzirom da prelazni rok u Srbiji traje do 9. februara.

(Foto partizan.rs)


tagovi

Marko JankovićRikardo Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara